Jussi Jokisen kuiva kausi päättyi komeasti - kahden maalin ilta! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/04/2014
Jaa tämä...

Penguins-hyökkääjä Jussi Jokisen pitkä maaliton putki päättyi rytinällä.

Pittsburgh Penguinsia edustava Jussi Jokinen ehti taivaltaa peräti 14 ottelua ilman maalin maalia. Perjantaina New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa suomalaishyökkääjä kasvatti kuitenkin maalisaldoaan peräti kahteen otteeseen.

30-vuotias Jokinen vastasi joukkueensa 2-0 ja 3-0-osumista. Molemmat maalit heilahtivat tähtivahti Henrik Lundqvistin selän taakse. Samalla Jokinen valittiin ottelun kakkostähdeksi.

– Siitä on kulunut aikaa ja hyökkääjänä tietysti haluaa tehdä maaleja, mutta jokaisessa ottelussa ei voi onnistua. Kun juuttuu maalittomaan putkeen, pitää vain tehdä kaikki pienet asiat oikein, kommentoi Jokinen Penguinsin verkkosivuilla.

Brian Gibbons nappasi syöttöpisteet Jokisen molempiin osumiin. Suomalaishyökkääjä kehuikin ketjukaveriaan vuolaasti ottelun jälkeen.

– Gibbons on todella fiksu pelaaja. Hän on tehnyt AHL:ssä paljon pisteitä ja pelaa hyvällä itseluottamuksella. Hän ei pelkää luoda paikkoja ja se on ollut aina minunkin vahvuuteni. Jos löysin vapaata tilaa, hän onnistui löytämään minut ja auttoi tekemään sen ensimmäisen maalin.

Jokinen on pelannut tällä kaudella 43 ottelua ja pistetilille on kertynyt lukemat 11+17=28. Samaa vauhtia jatkaessaan suomalaishyökkääjällä on kauden lopussa kasassa reilut 50 tehopistettä.

Penguins voitti ottelun lopulta lukemin 5-2. Jokisen lisäksi pingviinilaumasta nousi esiin kolmen pisteen iltaa viettäneet Chris Kunitz (2+1) sekä supertähti Sidney Crosby (1+2).

Penguins-pakki Olli Määtälle kertyi jääaikaa 16:32, mutta tehomerkintöjä ei vyölle napsunut.

Katso Jokisen ensimmäinen maali tästä!

… ja toinen osuma tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut