5 syytä, miksi JYP pelaa pleijareissa kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 09/05/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisi asiaa, minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

JYP

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 6.

Jyväskylässä lähdetään alkavaan liigakauteen erittäin mielenkiintoisesta tilanteesta. Moni odottaa, että JYP romahtaa tällä kaudella, sillä lähtijöitä on ollut enemmän kuin tulijoita. Viime kausi päättyi pronssijuhliin, mutta puhaltaako hurrikaani enää tällä kaudella yhtä vahvasti?

JYP on kärsinyt isoja menetyksiä, sillä myös Jyväskylässä joudutaan karsimaan pelaajakuluista. Seuraikoni Eric Perrinin lähtö jätti ikuiset arvet JYP-fanien sydämiin. ”Erkki” viilettää nykyään Aurajoen rannalla, ja suurimmasta erokriisistä on jo toivottu.

Jyväskylässä taistellaan jälleen kynsin hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkueella on yksi selkeimmistä peli-identiteeteistä Liigassa, vaikka viime kaudella se hakikin hieman muotoaan. JYP tulee edelleen olemaan hyvä joukkue, joten puheet sen suuremmasta romahduksesta voidaan heittää romukoppaan.

Seuraavaksi viisi pointtia, joihin kannattaa kiinnittää ensi kaudella huomio JYPin kohdalla.

1. Pelitapa. JYP on tunnettu aggressiivisesta pystysuunnan pelaamisesta, joten JYP-fanit pyörittelivät viime kaudella päätään, kun joukkue yritti pelata aiempaa vahvemman kiekkokontrollin kautta. Peli näytti välillä melkoisen sekavalta, mutta pudotuspelit näyttivät, millaista peliä JYP pystyy parhaimmillaan pelaamaan. Joukkueen pelaaminen onkin nykyään paljon monipuolisempaa kuin pelkkää apinaprässiä.

2. Uudet kasvot. JYP koki pelaajaosastolla isoja menetyksiä, mutta uudet hankinnat ovat varsin onnistuneita. Uusina kasvoina joukkueessa viilettää Janne Tavi, Janne Kolehmainen ja Nolan Yonkman. Myös JYP-kasvatti Joonas Nättinen palaa ensi kaudeksi Jyväskylään. Suurin mielenkiinto kohdistuu kolossimaiseen Yonkmaniin, joka tekee pienempien ”mikkihiirien” olon tukalaksi JYP-maalin edustalla.

3. Synergia-areena. Myös Jyväskylässä on painittu alhaisien yleisömäärien vuoksi. Brändi itsessään ei tuo hallia täyteen, joten katseet kääntyvät markkinointiosaston suuntaan. Tulevaksi kaudeksi hallista on poistettu muutama istumapaikka ja ne on muutettu seisomapaikoiksi. Nyt hallissa on isompi seisomakatsomo, joka saattaa myös vaikuttaa positiivisesti tunnelmaan. JYPin kotiluola on aina vastustajille paha paikka.

Täysi halli oli seuraamassa Jyväskylässä Pelicans-JYP-ottelua, jossa jyväskyläläiset ratkaisivat mestaruuden vuonna 2012.

4. Valmennus. JYP-valmentaja Marko Virtanen on saanut matkan varrella jopa kohtuuttoman paljon kuraa niskaansa. Virtanen jatkaa laadukkaiden JYP-valmentajien listaa, ja tulee ensi kaudellakin repimään materiaalista kaiken potentiaalin irti.

5. JYP-Akatemia. JYPin juniorituotanto on malliesimerkki siitä, kuinka hommat pitäisi hoitaa. Ei olisi yllätys, mikäli ensi kaudella JYP-Akatemiasta ponnahtaa jälleen lupaavia pelaajia JYPin liigajoukkueeseen. Mainitaan esimerkkinä Juuso Pulli, joka pelasi viime vuonna läpimurtokautensa.

Ennakoitu sarjasijoitus: 6. JYPillä on jälleen realistiset saumat taistella suorasta pudostuspelipaikasta. Mestaruuteen asti vauhti ei riitä, mutta katastrofista on turha puhua.

Pahimmat kilpakumppanit: KalPa sytyttää joka kerta, kun joukkueet mittelevät paremmuudestaan. Myös HIFK ja Kärpät on aina mukava kohdata.

[interaction id=”55e8a4627ae1c06005184359″]

Edelliset liigaennustukset kaudelle 2015-16:
Sija 7 Pelicans
Sija 8     KalPa
Sija 9     Blues
Sija 10   Ässät
Sija 11   Saipa
Sija 12   HPK
Sija 13   Ilves
Sija 14   Sport
Sija 15   Kookoo