JYP - Ässät 3.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2014
Jaa tämä...

Onko JYPin vuoro jatkaa porilaisten karmeaa alamäkeä?

JYP – Ässät, merkki 1, kerroin 1,67 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,67 | 4,20 | 4,20 PELAA TÄSTÄ

 

 

Kymmenen edellistä ottelua ovat Ässille tuottaneet vaatimattomasti yhdeksän tappiota. Pinna on alkanut Porissa kiristymään ihan huolella. Tänään Ässien olisi tavalla tai toisella katkaistava järkyttävä syöksykierre, kun porilaisryhmä matkustaa JYPin vieraaksi. Jääkiekon Liigassa pelataan täyden seitsemän ottelun mittainen kierros viikonlopun kunniaksi. Sarjataulukosta JYP löytyy tällä hetkellä seitsemänneltä sijalta, kun taas porilaisten sijoitus on toiseksi viimeinen. Joukkueiden välinen piste-ero on tässä vaiheessa JYPin eduksi yli kaksikymmentä pistettä. JYPille ollaan kahteen edelliseen otteluun tehty aivan liikaa maaleja, mutta on otettava huomioon, että kahdessa edellisessä ottelussaan jyväskyläläiset ovat joutunut pelaamaan kahta suurinta mestarisuosikkia, Kärppiä sekä Tapparaa vastaan. JYP voitti ennen joulupukin saapumista European Trophyn, vaikka jyväskyläläisillä oli tuolloin ja on toki edelleen useita loukkaantumisia. Se kertoo paljon kotijoukkueen venymiskyvystä.

Ässien tilanne alkaa olla lyhyesti kerrottuna se, että jos tulosta ei ala tulemaan, jotain on tapahduttava. Pekka Virta on saanut Ässien päävalmentajan paikalla paljon kritiikkiä osakseen, mutta toisaalta yksin missään tapauksessa häntäkään ei tästä tilanteesta voida syyttää. Todennäköisesti ongelmat ovat hieman laajemmat kuin ainoastaan Pekka Virran valmennusosaamisessa. Parhaimmillaan Ässät kykenee varsinkin kotonaan äärimmäisen taitavaan pelaamiseen, mutta seitsemäntoista kotiottelua ovat varsinaisella peliajalla porilaisille tuottaneet vain kuusi voittoa. Se on tietenkin aivan liian vähän. Ässillä on varsinkin kotiotteluiden osalta ollut maalinteon kanssa valtavia ongelmia. Yhtä vähän maaleja kotiotteluissaan ovat tehneet ainoastaan HPK, KalPa sekä Pelicans. Ässäthän hallitsi edellisellä kierroksella ottelutapahtumia Ilvestä vastaan, mutta täysin käsittämättömästi porilaiset pilasivat itse johtoasemansa. Ässät ei tällä hetkellä uskalla yksinkertaisesti voittaa otteluita.

Ässillä on varmasti tähän otteluun lähdettäessä valtavat paineet, sillä tästä ottelusta olisi jotain saatava mukaan tai entisestään tilanne tulee synkentymään. Ässien kannalta hieno asia on se, että JYPin puolustuksesta sivussa on valtavasti tärkeitä pelaajia, mutta jyväskyläläisten kannalta hyvä uutinen on puolestaan se, että Brian Salcido matkusti Jyväskylään kotijoukkuetta auttamaan. Brian Salcido on suurella todennäköisyydellä jo tänään kotijoukkueen vahvuudessa. Kahteen edelliseen kotiotteluun JYP on viimeistellyt varsinaisella peliajalla kymmenen maalia, joten vierasjoukkueen hyvin epävarma puolustus,-sekä koko viisikkopeli tulee tänään joutumaan tiukkaan paikkaan. Kahdeksantoista vierasottelua ovat varsinaisella peliajalla Ässille tuottaneet kaksi voittoa. Tuohon tilastoon ei tarvitse oikeastaan sanoa enään yhtään mitään. JYP on kierroksen yksi todennäköisimpiä voittajia. Kotivoitto merkataan ehdottomasti vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas