JYP - Ässät 5.2

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 04/02/2011
Jaa tämä...

SM-liigan kärkikamppailu JYP – Ässät 5.2 klo 18.30

Merkki: X

Ottelusta on enteiltävissä todella jännittävä mielenkiintoisen sarjatilanteen vuoksi. JYP pitää sarjan piikkipaikkaa halussaan kerättyään 48 pelistä 105 pistettä. Ässät on puolestaan sarjan toisella sijalla kerättyään 49 pelistä 98 pistettä. Lisämielenkiintoa kamppailuun tuo myös se, että JYP on ollut sarjan paras kotijoukkue, kun puolestaan Ässät on ollut sarjan paras vierasjoukkue.

JYP ei ole ollut terävimmässä vireessä edellisissä otteluissa, sillä jyväskyläläiset lähtevät lauantain tärkeään kamppailuun kolmen pelin mittaisessa tappioputkessa. Etenkin maalinteko on tuottanut hurrikaanilaumalla tuskaa, sillä jyväskyläläiset ovat tehtailleet ainoastaan yhden maalin kolmessa viimeisessä ottelussa (HPK-JYP 4-1, Lukko-JYP 2-0, JYP-Tappara 0-1 vl.). Ässät on osoittanut puolestaan raudanlujaa taistelutahtoa kääntämällä usean tasaisen kamppailun edukseen viimeisissä peleissä. Kahdeksasta viimeisestä ottelusta porilaisjoukkue on napannut kuuden voiton myötä 16 pistettä. Patalauman viimeiset pelit ovat olleet kuitenkin erittäin tasaisia, sillä joukkue on pelannut neljä tasapeliä viimeisessä kuudessa ottelussa.

JYP lähtee otteluun todella nälkäisenä, sillä kolmen ottelun mittainen tappioputki on joukkueelle toistaiseksi kauden pisin tappioputki. Kotietu tekee jyväskyläläisistä suosikin kamppailuun, sillä hurrikaanilauma on jäänyt vasta kerran pisteittä Jyväskylässä kuluneella kaudella. Veikkaus on asettanut JYPin kuitenkin liian isoksi suosikiksi asettamalla kamppailuun kertoimet 1.50/4.75/4.50. Jyväskyläläisten pelivire ei ole ollut paras mahdollinen viimeisissä peleissä, joten sarjan toisella sijalla porskuttava porilaislauma ei ole kaikkein mieluisin vastustaja tappioputken katkaisemiseen. Ässät on osoittanut olevansa erittäin vaikeasti voitettavissa oleva joukkue, joten vierasjoukkueen menestykselle tarjotut kertoimet vaikuttavat selkeiltä ylikertoimilta. Patalauma on ollut kuitenkin yksi sarjan tasapeliherkimmistä joukkueista, joten pistejaon kokeileminen veikkauksen tarjoamalla kertoimella 4.75 vaikuttaa kamppailun houkuttelevimmalta pelivalinnalta.

Lähde: urheilulehti.fi