JYP - Ässät 3. Ottelu 5.4.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/05/2013
Jaa tämä...

Kääntyykö JYPin kelkka vai suuntaako Ässät kohti finaaleita?

JYPillä iso vuori tänään kiivettävänä. Ei se mahdotonta ole, mutta helvetin vaikeaa.

Eiköhän Ässät tänään klaaraa kolmannen voiton putkeen. Unibetilta kertoimet kiinni ja kohti viikonloppua! >>>

Välieräsarja JYPin ja Ässien välillä on ollut pleijarikiekon riemuvoitto. Sarjan on ollut äärimmäisen tasainen vaikka Ässät on onnistunutkin kaksi ensimmäistä ottelua itselleen kääntämään.

Kotijoukkue JYPillä on tänään viimeinen paikka kääntää sarja. Jos Ässät tänään hakee Jyväskylästä voiton, karkaa se jo käytännössä tavoittamattoman pitkälle karkumatkalle. JYP hallitsi enimmäistä ottelua Jyväskylässä välillä täysin suvereenisti, mutta painajaismaiset maalinteko-ongelmat koituivat jyväskyläläisten kohtaloksi. Toisessa ottelussa Porissa JYP sen sijaan oli selvä vastaantulija ja jäi käytännössä täysin telineisiin erityisesti Ässien ykkösvitjan kanssa. Myös samaiset maalinteko-ongelmat vaivasivat Porissa. Tänään on paljon kiinni JYPin ykkösnyrkissä. Saako Antti Jaatinen, Ramzi Abid ja Eric Perrin maalihanat vihdoin kunnolla auki? Erityisesti Abidin kohdalla kyse on täysin mentaalipuolen ongelmasta. Mies hakeutuu jatkuvasti maalintekopaikkoihin, mutta gorilla hartioilla saa King Kongin näyttämään lasten lelulta. Jos Abid onnistuu tänään kerran, onnistuu hän tänään myös toisen kerran ja todennäköisesti jokaisessa ottelussa tästä eteenpäin.

Ässät on ollut vakuuttava. Porissa Pata pystyi tappamaan JYPin avauspelaamisen täysin omalla prässillään. Tämä johti JYPin pelin totaaliseen leviämiseen ja ongelmat jyväskyläläisten pelissä alkoivat kasaantua. Ässien ykkösketju on edelleen aivan järkyttävän kovassa vireessä. Veli-Matti Savinainen on tällä hetkellä lähes pitelemätön. Tähän kun yhdistetään Joel Armian tarjoilut ja Mika Niemen paikkoihin hakeutuminen, niin saadaan helposti tämän kauden vaarallisin hyökkäysketju. JYPin osittain melko hidasliikkeinen puolustus on ollut todella pahoissa ongelmissa kyseisten herrojen kanssa. JYP on kärsinyt maalinteko-ongelmista, joita ei ole millään tapaa helpottanut se fakta, että Antti Raanta on jatkanut siitä mihin runkosarjassa jäi.

JYPin peli oli Porissa niin sekaisin, että pitäisi melkoisen ihmeen tänään Jypinkylässä tapahtua, jotta sarja vielä kääntyisi. Ässät vie.

Veikkaussivut | Oskari