JYP - HIFK 15.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/03/2018
Jaa tämä...

Jatkuuko HIFK:n surkea pelivire Jyväskylässä?

JYP – HIFK, merkki 1, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,73 | 4,20 | 3,80

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä ottelua, Jyväskylässä yhteen iskevät JYP sekä vastaan asettuva HIFK. Sarjataulukossa JYP on tällä hetkellä kuudentena, kun taas HIFK löytyy sijalta kaksitoista. Joukkueiden välinen piste-ero on tässä vaiheessa kymmenen pistettä JYPin eduksi. Lähtökohtaisesti JYP nousee tässä ottelussa erittäin hienoksi pelikohteeksi. JYP hävisi toki ennen maajoukkuetaukoa Pelicansia vastaan 1-3 maalein, mutta JYP hallitsi ottelua täydellisesti. JYP loi valtavasti laadukkaita maalintekopaikkoja, mutta Jere Myllyniemi oli Pelicansin maalilla huikea. JYPillä ei sinänsä ole kuitenkaan syytä paniikkiin, sillä jyväskyläläisten peliesitys oli viimeksi erittäin hyvä.

HIFK palasi maajoukkuetauolta nappaamalla mahtavan voiton Tapparaa vastaan 2-1 maalein, mutta valitettavasti se ei poista sitä tosiasiaa, että HIFK on ensinnäkin edellisestä viidestä ottelustaan saalistanut vain yhden voiton sekä samallahan toisekseen sen, että HIFK on neljään edelliseen vierasotteluun tehnyt yhden maalin! HIFK:lla on ollut valtavia ongelmia maalinteon kanssa. Edellisessä vierasottelussa Lappeenrannassa HIFK teki yhden maalin, mutta voittoon asti se ei tietenkään riittänyt. Juuso Husso on oikeastaan HIFK:n alkukauden ainoa onnistuja. Ilman Juuso Huuson torjuntoja voisi hyvin olla, että sarjataulukossa vierasjoukkue olisi vielä selkeästi alempanakin. Ilman muuta HIFK:n nuori maalivahti tulee pelaamaan myös tässä ottelussa.

Juuso Ikonen tulee pelaamaan JYPin kokoonpanossa tänään ensimmäisen ottelunsa ja samallahan tässä ottelussa juhlistetaan sitä, että Tuomas Tarkki teki 1+1 vuoden jatkosopimuksen kotijoukkueen kanssa. HIFK:n kokoonpanotilanne on syytä ehdottomasti tarkistaa ennen lopullisen pelipäätöksen tekemistä, sillä Raimo Summanen on saanut muutella kokoonpanoja jatkuvasti. HIFK:lla on ollut valtavia ongelmia loukkaantumisten kanssa, joten siinä mielessä vierasjoukkueen tehtävä ei ole helppo tälläkään kerralla. JYP on edellisestä viidestä kotiottelustaan saalistanut vähintään neljässä pisteitä, joten HIFK on tänään ehdottomasti selkeän altavastaajan roolissa. 

Veikkaussivut | Tuomas