JYP - HIFK 31.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

JYP sekä HIFK iskevät Jyväskylässä yhteen.

JYP – HIFK, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 2,10 Sportingbet
JYP – HIFK, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,53 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,05 | 4,10 | 2,88 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kolme ottelua, Jyväskylässä yhteen iskevät JYP sekä Helsingistä vieraaksi saapuva HIFK. Ottelu tullaan Nelonen Prolla lähettämään suorana lähetyksenä. Tiedossa on kaiken kaikkiaan äärimmäisen tasainen sekä vähämaalinen kohtaaminen. On typerää lähteä sanomaan, että maalin kamppailu on suurella todennäköisyydellä tiedossa, koska nykyään Suomen korkeimmalla sarjatasolla lähes jokainen peli noudattaa samaa kaavaa. JYP hävisi edellisellä kierroksella Ilvekselle 5-0 maalein eikä JYPin valmennus ottelun jälkeen ollut mukavalla juttutuulella. JYPin valmistautuminen on edellisissä otteluissa mennyt täysin metsään. Marko Virtanen on osoittanut olevansa Liigatasolle laadukas valmentaja, mutta viime aikoina kotijoukkueen peliesitykset ovat vaihdelleet todella paljon. JYPin kannalta hyvä asia on sentään se, että Jyväskylässä homma on toiminut. JYP on kotonaan pystynyt pitämään vastustajat todella pienissä maalimäärissä. Edelliseen viiteen kotiotteluun vain kahdessa JYPille ollaan tehty enemmän kuin yksi maali.

HIFK:n vierassaldo alkaa muistuttamaan jonkinlaista vitsiä, sillä Raimo Summasen ryhmä on edellisestä viidestä vierasottelustaan saalistanut vain yhden voiton! Edellisellä kierroksella HIFK joutui toteamaan Kärpät paremmakseen 4-2 numeroin. HIFK on pelannut viime aikoina valtavasti jatkoille menneitä otteluita, joten siinä mielessä vierasjoukkueelle on äärimmäisen tärkeää se, että uusia loukkaantumisia ei tule, sillä muuten helsinkiläisten materiaali joutuu todella kovalle koetukselle. HIFK:lle maalinteko on alkanut vieraissa muutenkin olemaan vaikeaa. Edelliseen viiteen vierasotteluun helsinkiläiset ovat vain kerran pystyneet tekemään enemmän kuin kaksi maalia. Parhaimmillaan HIFK oli komeassa vierasvoittoputkessa, mutta nyt tilanne on täysin toinen. HIFK:n viime vierasottelut ovat noudatelleet samaa kaavaa eli suomeksi sanottuna kahdenkin maalin tekeminen tuntuu olevan vierasjoukkueelle suuren työn ja tuskan takana.

HIFK:lta löytyy tällä hetkellä ratkaisuihin pystyviä pelaajia, mutta se olisi pystyttävä siirtämään kotijäältä myös vieraskaukaloon – HIFK:n ylivoimahan on tässä vaiheessa laadukkaassa kunnossa, joten se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. HIFK:ta voidaan kaiken kaikkiaan pitää melko hyvänä vierasjoukkueena, mutta tilastojen ei pidä antaa hämätä, sillä tosissaan viime aikoina matkapelit eivät ole helsinkiläisille tuottaneet juurikaan mitään. JYP tulee tänään olemaan varmasti erittäin näyttöhaluinen ja tällä tarkoitetaan varsinkin muutamia yksittäisiä pelaajia. Brian Salcido pelasi viimeksi Tampereella karmean ottelun ja samaahan voidaan sanoa Jyrki Välivaarasta. JYPin lopullinen kokoonpano on syytä tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä, sillä on tärkeää tietää, että onko esimerkiksi Anssi Löfman pelikunnossa. Entinen SaiPan pelaaja jätti Ilvestä vastaan ottelun kesken. Alle 4,5 maalia sekä alle 5,5 maalia poimitaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas