JYP - HPK 7.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/06/2014
Jaa tämä...

HPK matkustaa JYPin vieraaksi Jyväskylään.

JYP – HPK, merkki 1, kerroin 1,70 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,70 | 4,25 | 4,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljällä pelipaikkakunnalla, Jyväskylässä pisteistä taistelevat JYP sekä Hämeenlinnasta vastaan asettuva HPK. Sarjataulukossa JYP on tällä hetkellä neljäntenä, kun taas HPK löytyy sijalta yksitoista. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kahdeksantoista pistettä jyväskyläläisten eduksi. HPK saa syyttää heikosta sarjataulukon sijoituksestaan ainoastaan itseään. Kahdessa edellisessä ottelussa hämeenlinnalaisille on pisteitä tarjottu, mutta Tapparaa sekä Pelicansia vastaan vierasjoukkue onnistui nappaamaan ainoastaan yhtä monta tappiota. HPK:n tilanne ei ole luonnollisestikaan vielä mahdoton, mutta on syytä ottaa huomioon, että vierasjoukkueella on matkaa sarjataulukossa kymmenentenä olevaan Pelicansiin seitsemän pistettä. Kuinka siihen reagoidaan, jos HPK ei ole varsinaisella peliajalla kiinni voitossa?

JYP on ollut viime aikoina erinomaisessa pelivireessä. Edellisellä kierroksella Jokereita vastaan JYP oli oikeastaan pitkänkin aikaa ottavana osapuolena, mutta voiton suhteen sillä ei ollut mitään merkitystä. JYP nappasi jatkojen päätteeksi voiton Helsingistä 1-2 numeroin. Neljä edellistä ottelua ovat muutenkin kotijoukkueelle tuottaneet kolme voittoa. JYPin tilanteesta kertoo paljon se, että neljään edelliseen otteluun vain yhdessä kotijoukkueelle ollaan tehty enemmän kuin yksi maali. JYPin puolustus on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, mutta Marko Virtanen on siitä huolimatta tehnyt kotijoukkueen päävalmentajana vähintäänkin erinomaista työtä. Tilastojen valossa JYPiä voidaan pitää ylemmän keskikastin kotijoukkueena, joten siinäkin mielessä jyväskyläläiset lähtevät tähänkin kotiotteluun täysin ansaitusti selkeinä ennakkosuosikkeina.

HPK:lle maalinteko on ollut vieraissa täyttä tuskaa. On todella vaikeaa lähteä ennakoimaan, että tiedostavatko vierasjoukkueen pelaajat jäällä kuinka paljon sitä tosiasiaa, että ensinnäkään kahteen edelliseen vierasotteluun HPK ei ole tehnyt ensimmäistäkään maalia sekä toisekseen viiteen edelliseen matkapeliin HPK on jäänyt neljä kertaa korkeintaan yhteen tehtyyn maaliin? Juuse Saros antaa hämeenlinnalaisten maalinsuulla käytännössä jokaisena iltana HPK:lle mahdollisuuden taistella voitosta ja sitä voidaankin pitää erinomaisena asiana, mutta vierasjoukkueen maalinteko vain yksinkertaisesti on niin hataralla pohjalla, että vaikeaa on lähteä ennustamaan JYPin vieraana lainkaan hyvää lopputulosta. Joukkueiden kuudesta edellisestä kohtaamisesta voitto on mennyt neljä kertaa JYPin eduksi, joten joukkueena jyväskyläläiset ovat olleet HPK:lle inhottavia.

Veikkaussivut | Tuomas