JYP - Pelicans 14.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Tarjoillaanko Jyväskylässä pelikaanipaistia lahtelaisten kustannuksella?

JYP – Pelicans, merkki 1, kerroin 1,60 Expekt

Expektin kertoimet otteluun 1,60 | 4,30 | 4,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jyväskylässä yhteen iskevät JYP sekä jälleen Lahdesta vieraaksi saapuva Pelicans. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuusi ottelua. Sarjaohjelma on suhteellisen mielenkiintoinen JYPin sekä Pelicansin kohdalla, sillä Pelicansille vierailu Jyväskylään on lyhyen ajan sisään jo peräti kolmas. Lähtökohtaisesti joukkueiden välinen tekemisen taso on tällä hetkellä selkeää luokkaa JYPin eduksi. JYP on kylläkin hävinnyt kolme edellistä otteluaan, mutta toisaalta Pelicansin tilanne on täysin järkyttävä. Pelicansilla on alla yhdeksän ottelun mittainen tappioputki. Edellisen kerran Pelicans on voittanut kymmenen ottelukierrosta sitten ja silloinkin SaiPa kaatui yhden maalin erolla. Edellisellä kierroksella Tappara murskasi Lahdessa Pelicansin 1-4 numeroin.

JYPiä on alkanut vaivaamaan maalinteko, sillä kolmeen edelliseen otteluun jyväskyläläiset ovat maalinteossa onnistuneet vain kolme kertaa. Tänään suurella todennäköisyydellä tilanne tulee kuitenkin muuttumaan. Pelicansin avauspelaaminen on ollut jo monen kierroksen aikana pelkkää räpeltämistä. JYPin on pystyttävä karsimaan turhat oman pään virheet, sillä KalPaa vastaan niitä tuli liikaa. KalPa viimeisteli neljä maalia JYPin verkkoon ja monessakin maalissa syylliset olivat JYPin puolustajat pahoineen virheineen. JYPillä ketjujen muokkaaminen on tietenkin ollut osasyynä siihen, että tulosta ei ole tullut. Varsinkin Juuso Ikosen pelaamisessa alkaa näkymään se, että onnistumisia ei ole tullut. Tänään sitä suuremmalla syyllä JYP tarvitsee kipeästi täydet pisteet ja juuri lahtelaisia vastaan se onkin enemmän kuin todennäköistä.

Pelicansin kokoonpanossa ei ole yksinkertaisesti pelaajaa tai pelaajia, jotka pystyisivät lahtalaisia kannattelemaan. Yksinyrittäjiä kyllä löytyy, mutta sillä tavalla tulosta ei tule ainuttakaan Liigajoukkuetta vastaan. Pavel Rosa viimeisteli kahdessa ensimmäisessä pelaamassaan ottelussa maalit, mutta muuten tsekkiläisestä ei ole paljoakaan vierasjoukkueelle hyötyä ollut. Suomeksi sanottuna Pavel Rosa on käytännössä ollut yhtä tyhjän kanssa. Vili Sopanen on pystynyt luomaan suhteellisen pitkiä pyörityksiä vastustajan kuin vastustajan maalille, mutta taustatuki on puuttunut täysin. Pelicansin kannalta tilannetta entisestää pahentaa se, että JYP on saamassa sairaslistalta apuja tähän otteluun. Matias Myttynen sekä Antti Jaatinen ovat tänään tekemässä paluuta kotijoukkueen kokoonpanoon.

Veikkaussivut | Tuomas