JYP päätti kauden pronssiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/12/2013
Jaa tämä...

Jyväskylän Traktori kampesi itsensä neljättä kertaa mitaleille viimeisten viiden vuoden aikana.

JYP on saalistanut viimeisten viiden kauden aikana kaksi mestaruutta ja kaksi pronssia. Suoritus on yksinkertaisuudessaan uskomattoman kova! Erityisesti tänä iltana varmistunut pronssi on mitali, johon vain harva Jyväskylän ulkopuolella uskoi kauden alussa.

Viime kauden mestarilta vietiin sellaisia nimiä kuin Sami Vatanen, Harri Pesonen, Jani Tuppurainen, Riku Helenius, Juha-Pekka Hytönen jne.. Mille tahansa muulle joukkueelle tällaisten pelaajien poistuminen tarkoittaisi kuoliniskua. JYP on kuitenkin erilainen. Vaikka joukkueessa on kiekkoillut viimeisten viiden kauden aikana tulevia NHL-tähtiä ja maailmanmestareita, niin sen pelitapa on silti nojannut aina täysin joukkuepelaamiseen. Huippuyksilöiden poistumisen JYP on onnistunut paikkaamaan muutamilla täsmähankinnoilla ja vieläkin tiiviimmällä joukkuepelaamisella.

Kauden alussa sarjataulukon tilanne näytti jo hämmentävänkin hyvältä jyväskyläläisten kannalta, mutta sitten iski talven synkät hetket. JYP onnistui kuitenkin selättämään suvantovaiheensa ja nousi lopulta haastamaan jopa Jokereita runkosarjan voitosta. Lopullinen sijoitus runkosarjassa jyväskyläläisillä oli kolmas. HPK kaatui tiukan puolivälieräsarjan päätteeksi. Välierissä Porin Ässät oli lopulta parempi erittäin fyysisessä ja tasaväkisessä sarjassa.

Pronssiottelussa vastaan asettui Rauman Lukko, joka oli sensaatiomaisesti tiputtanut Jokerit puolivälierissä, mutta pudonnut sitten finaaleista Tapparan toimesta. Pronssiottelu oli myös yhden aikakauden päätös, kun Kalle Koskinen lopetti uransa kyseiseen otteluun. Koskinen olikin huomion keskipisteenä koko illan ajan. Synergialla kuultiin jopa komeaa eri katsomonosien vuorohuutoa. Kun toiselta puolelta kuului ”Kalle”, toinen puoli vastasi ”Koskinen”. JYP oli pronssiottelussa lopulta Max Wärnin ja Darryl Boycen maaleilla parempi luvuin 2-0 ja varmisti näin neljännen mitalin Jyväskylään viiden vuoden sisään.

Veikkaussivut onnittelee!

Veikkaussivut | Oskari Villanen