JYP - TPS 11.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/11/2014
Jaa tämä...

Nappaako JYP rutiinivoiton sarjajumbosta?

JYP – TPS (+1), merkki 1, kerroin 1,75 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,40 | 5,00 | 5,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään yhtä ottelua vaille täysi kierros, Jyväskylässä yhteen iskevät JYP sekä Turusta vastaan asettuva TPS. Tässä ottelussa lähtökohdat ovat harvinaisen selkeät sekä yksinkertaiset. JYP on tällä hetkellä Liigan yksi kuumimmista joukkueista ja samallahan kotijoukkueen pistetarve on täysin toista luokkaa TPS:n tilanteeseen verrattuna. TPS on menettänyt jo jopa kuukausia sitten mahdollisuutensa taistella pudotuspelipaikoista eikä vierasjoukkueen tekemisessä olekaan sen jälkeen ollut päätä eikä häntää. TPS ei ole varsinaisella peliajalla viiteen edelliseen otteluun saalistanut ensimmäistäkään voittoa. Jotain TPS:n tilanteesta kertoo se, että edellisen kerran turkulaiset ovat napanneet kolmen pisteen voiton tammikuun puolen välin jälkeen.

Muut joukkueet tekevät mitä osaavat, mutta JYP tuntuu tekevän juuri sitä mitä he itse haluavat. Edellisellä kierroksella JYP nappasi komean voiton Tapparasta 2-4 numeroin. Viisi edellistä ottelua ovat JYPille tuottaneet pisteitä jokaisesta ottelusta yhtä kamppailua lukuunottamatta. JYPin pelaaminen onkin näin ollen alkanut näyttämään hyvältä ja sitä kautta sellaista tietynlaista tasaisuutta on alkanut löytymään. JYP hävisi kylläkin TPS:ää vastaan joukkueiden edellisen kohtaamisen, mutta sen jälkeen JYP on pystynyt kovalla prosentilla voittoja nappaamaan. JYPin kenties suurin muutos on tapahtunut puolustustyöskentelyssä, sillä kotijoukkueen alakerta on tiivistynyt selkeästi. Tuomas Tarkki on ollut samalla JYPin maalilla sellaisessa pelivireessä, että kotijoukkueelta löytyy voittava maalivahti. 

JYP sekä TPS lähtevät tähän otteluun niin täydellisesti erilaisista tilanteista kuin on vain mahdollista eikä näin ollen kaiken järjen mukaan TPS:llä pitäisikään olla mahdollisuuksia pysyä JYPin mukana kahta erää kauempaa. TPS saapuu muutenkin Jyväskylään käytännössä erittäin nuorella kokoonpanolla. TPS:llä on ollut viime päivinä suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa. Brian Willsie on sentään jälleen turkulaisten käytettävissä, mutta muuten vierasjoukkueen ratkaisuvoima on kovin vähissä. Edelliset viisi vierasottelua ovat turkulaisille tuottaneet tasan yhden pisteen, joten kyllähän se kertoo paljon Mustavalkoisten tilanteesta. Joukkueiden neljästä edellisestä kohtaamisesta voitto on mennyt kolme kertaa JYPin eduksi ja tälläkin kerralla pisteet suurella todennäköisyydellä Jyväskylään jäävät.

Veikkaussivut | Tuomas