JYP voitti European Trophyn! | European Trophy

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

JYP voitti ensimmäisenä suomalaisena joukkueena European Trophyn.

Jyväskylän JYP taisteli myöhään eilen illalla European Trophyn finaalissa Färjestadia vastaan. Loppusummerin soidessa JYP oli iskenyt taululle lukemat 2-1 ja oli valmis aloittamaan juhlat. Palkintorahoja JYP kuittaa voitosta 50 000€.

JYP aloitti ottelun vahvasti ja Färjestad oli selvästi hätää kärsimässä ottelun ensimmäisessä erässä JYPin vahvan liikkeen ja karvauspelaamisen kanssa. JYPillä oli paikkoja useampaankin osumaan ensimmäisessä erässä, mutta JYPin maalilaulua pääsi huudattamaan ainoastaan Max Wärn, joka iski kiekon ylivoimalla Färjestadin maaliin.

Toisessa erässä JYP jatkoi vahvoja otteita ja näytti jo menevän menojaan, kun Markus Nenonen räväytti trademark rannelaukauksensa Färjestadin maalin yläpesään. Erän edetessä Färjestad pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja saikin aikaan kavennuksen erän loppupuoliskolla. Tuosta maalista vastasi Anton Grundel.

Kolmannessa erässä mentiin täysin Färjestadin komennuksessa. Joukkue sai kirivaihteen silmään heti erän alusta alkaen, mutta JYP kesti muutamiin uskomattomiin gamesavereihin venyneen Tuomas Tarkin johdolla.

JYPistä tuli ensimmäinen ja samalla viimeinen suomalaisjoukkue, joka on voittanut vuonna 2010 alkaneen European Trophyn. Ensi kaudella European Trophy jää historiaan CHL-liigan alkaessa.