Jääkiekkoliiton puheenjohtaja esittää nuuskaan totaalikieltoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 11/05/2015
Jaa tämä...

Jääkiekkoliiton nokkamies haluaa nuuskan eroon jääkiekosta.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ajaa nuuskan täydellistä kieltoa jääkiekon piirissä. Kummola kertoi ajatuksistaan Ylen Aamu-tv:ssä.

– Meillä on huomenna liittohallituksen kokous ja aion esittää nuuskan totaalikieltoa. Jos hallitus sen hyväksyy, asia menee valtuustoon. Nuuska on selkeä ongelma jääkiekossa ja monessa muussa lajissa, Kummola kertoi.

– Nuuska on ensinnäkin terveydellinen riski ja eettinen ongelma. Jäähalleilla ja joka puolella sitä näkyy, kun käytävillä pyörii.

Lieventäviä versioita ei tarjolla

Jääkiekossa moni tunnettu pelaaja ja valmentaja käyttää nuuskaa. Kummolan mukaan mitään lievennyksiä esitykseen ei ole tarjolla.

– Esitys tulee olemaan nollatoleranssi, se on selvä juttu.

Jääkiekkoliiton omissa säännöissä nuuska on jo kielletty. Sääntökohdassa 7.6.2. lukee näin:

”Tupakkavalmisteiden ja alkoholituotteiden käyttö pelaajille ja toimitsijoille tarkoitetuissa tiloissa on kielletty.”

Kummola on ollut Suomen jääkiekkoliiton hallituksen jäsen vuodesta 1975, varapuheenjohtaja 1990–1997 ja puheenjohtaja vuodesta 1997 lähtien. Hän on toiminut Suomen edustajana Kansainvälisen jääkiekkoliiton liittokokouksissa vuodesta 1976. IIHF:n hallitukseen hän puolestaan nousi vuonna 1998 ja mies on toiminut IIHF:n varapuheenjohtajana vuodesta 2003 lähtien.

Kummolan seuraaja valitaan pian

Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuusto valitsee Kalervo Kummolan seuraajan 28. marraskuuta. Isoja saappaita tavoittelee ainakin seitsemän miestä ja kisa käy kuumana niin median kuin kulissienkin puolella. Peliyhtiö Unibet on pitänyt auki kertoimia Kummolan seuraajaehdokkaille.

Liiton puheenjohtajan paikkaa tavoittelee esimerkiksi nimet Heikki Hiltunen, Veli-Pekka Ketola, Harri Nummela, Marko Sjöblom, Pekka Soini, Jukka Toivakka ja Sinuhe Wallinheimo.

SM-liigassa on meneillään maajoukkuetauko, mutta siitä huolimatta jääkiekon ystäville tarjontaa riittää. Tänään käynnistyvässä Karjala-turnauksessa Suomen avausottelu käydään Venäjää vastaan. Lue ottelusta vihje tästä.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa Karjala-turnaukseen erinomaiset kertoimet ennen otteluiden alkua kuin myös livevedon puolella.

Lähde: Yle

Lue myös:
VIDEO: Kisse ja Mika sanoivat “tahdon” Hartwall Areenalla ennen KHL-ottelun alkua
NHL-blogi: Jokipakka avasi uransa maalitilin