5 syytä, miksi KalPa pelaa pleijareita kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 09/03/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisi asiaa minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

KalPa

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 9.

KalPa on raapinut viime kauden pelaajabudjetista melkoisen siivun sivuun ja se näkyy tietenkin pelaajistossa. Rosteria katsoessa voi hieman kyseenalaistaa että todellako tällä nivaskalla pelataan Liigaa? Noh, huoli pois sillä Kuopiossa on aina osattu valmentaa nuoria ja tehdä joukkueesta taisteleva ja ennen kaikkea luisteleva. Toki tällä kaudella jarruna on varsinkin pakistossa pari kokenutta kettua (Antti Halonen, Mikko Jokela ja Jussi Timonen), mutta jotenkin tuntuu että Kalpan paita antaa luisteluun aina yhden vaihteen lisää… johtuuko tämä Puijon mäestä ja kesäharjoittelusta?

Kalpassa ei tällä kaudella isoja tähtiä ole, mutta tasaisuus ja koko kauden kestävä altavastaajan asema ruokkivat jengiä eteenpäin. Ei polku taida johtaa suoraan pleijareihin, korkeintaan säälipleijareihin (katso kattava Kalpa liiga-analyysi täältä).

Katastrofikaudella sija voi olla siellä lähempänä jumbotilaa. Mutta ei kannata lyödä kalpaa kiveen ennen kautta sillä Kalpa voi yllättää. Takaapäin.

1. Patrick Davis. Pelasi toissakaudella huippukauden Saipassa, sanalla sanoen epäonnistui viime kaudella Kärpissä. Nyt pääsee taas isoon rooliin Kalpaan joten huippukausi odotettavissa? Kalpa tätä ainakin tarvitsisi. Saako Pekka Virta miehestä kaiken irti vai onko Davis laitettu kilometritehtaalle jo ennen joulua? Vai viekä Pat D KalPan jopa suoraan pudotuspeleihin? Nähtäväksi jää.

2. Niiralan monttu. Johtuuko sitten kuopiolaisesta ilmanalasta vai mistä, Niiralan monttu on kaikille jengeille paha paikka pelata. Monen mielestä betonihärdellin voisi räjäyttää taivaan tuuliin, mutta Kalpan oma hornankattila pysyy kuopiolaisten lätkäjätkien Mekkana. Kiero paikka, mutta eikös ne savolaiset aika kieroja ole itsekin?

3. Lentävä kalakukko. Huhujen mukaan kalpalaisten kesäharjoitteluun kuuluvat kalakukot ja niiden syönti. Onko tässä kenties kuopiolaisten salainen ase, sen verran liukkaalla tuulella tuntuvat kalpalaiset olevan ainakin syksyllä. Jotain kalamaista vikkelyyttä KalPan pelaajistossa on ja ainakin alkukaudesta nuoret pelaajat lähtevät hyökkäyksiin kuin ahvenet laiskan miehen katiskasta.

4. Kalpan rosteri. Onhan siellä taas mielenkiintoisia pelaajia. Mielenkiintoisin ehkä tässä vaiheessa on Balazs Sebok, Unkarin lahja kuopiolaiselle jääkiekkoilulle. Maalivahtikaksikkona Eero Kilpeläinen ja Samu Perhonen, toivottavasti Kilpeläinen ei ole taas puolta kautta lasaretissa. Pisteiden valossa pakeista isoimmat pinnaodotukset ovat Joonas Lyytisellä ja hyökkääjiltä Jesse Mankisella ja Janne Keräsellä Patrick Davisin ohella. Eihän näillä kuuhun mennä mutta sinne päin.

5. Sami Kapasen haamu. Sami laittoi ansaitusti hokkarit naulaan jo jokin aikaa sitten, mutta nyt lyödään paita kattoon ja Sami pääsee tarkkailemaan pelaajia ylhäältä käsin. Kuopiolla riittää paljon pelaajia jotka ovat maailmalla menestyneet, nyt kun Kapanen ja Timonen laittaisi hynttyyt yhteen ja nostaisivat KalPan taas todelliseksi pelotteeksi Liigaan niin kyllähän Kuopion torilla riittäisi kuhinaa ja porinaa.

Ennakoitu sarjasijoitus: 9. ja Kalpa nähdään Pekka Virran johdolla pudotuspeleissä. Rahkeet ja rahkat eivät taida riittää säälipleijareita paremmalle sijalle ainakaan alkuun, mutta siitähän kaikki vasta alkaa.

Pahimmat kilpakumppanit: Kärpät on tietty aina kiva kohdata, samoin JYP.

Edelliset liigaennustukset kaudelle 2015-16:   Kookoo | Sport | Ilves | HPK  | Ässät

[interaction id=”55e6c69d47016b292e4b1c7c”]

Lue myös: Bluesin kausiennakko 2015-16!