KalPa - Ässät 23.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Tuskaisten joukkueiden kohtaaminen Niiralan Montussa.

KalPa – Ässät, merkki yli 4,5 maalia, kerroin 1,85 Nordicbet
KalPa – Ässät, merkki yli 5,5 maalia, kerroin 2,85 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,35 | 4,05 | 2,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kolme ottelua, Kuopiossa yhteen iskevät KalPa sekä Porista vieraaksi saapuva Ässät. Tässä ottelussa kohtaavat kaksi tuskaista joukkuetta. Sarjataulukossa KalPan sekä Ässien tilanne on valitettavasti mahdoton pudotuspelejä ajatellen. On vaarana, että loppukauden aikana varsinkin KalPan tekemisestä katoaa täysin pohja, sillä eilisen aikana ehdittiin uutisoimaan KalPan taloudellisesta tilanteesta. Jokainen varmasti on jo aikaisemmin tiennyt, että Kuopiossa rahaa ei löydy sentään liiaksi asti, mutta tilanne vaikuttaa kokonaisuutta ajatellen jopa todella vakavalta. KalPahan on valmis myymään pelaajiaan ja esimerkiksi Adam Masurh on ilmeisesti lähdössä hyvinkin nopealla aikataululla toiseen seuraan. Periaatteessa jokaisessa ottelussa kolme pistettä on tarjolla, mutta valitettavasti mitään se ei tule kokonaisuutta ajatellen muuttamaan – kävi tässä ottelussa sitten miten tahansa. KalPahan on sarjataulukossa viimeisenä, joten siinä mielessä kuopiolaisten ainoa mahdollisuus on selvitä ulos viimeiseltä sijalta.

Jokainen on varmasti kuullut sen sanonnan, että kaikesta löytyy aina jotain hyvää, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että varsinkin KalPan tilanne on puhtaasti surkeuden sekä säälittävyyden rajoilla. Viisi edellistä ottelua ovat KalPalle tuottaneet jatkoajan kautta yhden voiton ja kaiken kaikkiaan kotijoukkueen puolustus on vuotanut karmealla tavalla. Kolmesta edellisestä ottelustaan peräti kahdessa kuopiolaisille ollaan viimeistelty vähintään viittä maalia. Mikähän mahtaa olla KalPan motivaatio, kun kukaan ei edes tiedä, että ketkä pelaajat saavat jäädä Kuopioon ja ketkä eivät? Keitä tästä tilanteesta voidaan periaatteessa syyttää? – Vastaus kuuluu, että Kapasen sukua. KalPan toiminta on tällä hetkellä käytännössä sitä, että kotijoukkue myy parhaat pelaajansa pois eikä Kuopiossa tarvitse huolehtia Liigapaikan menetystä, koska se ei ole mahdollista. Kuopiossa touhu on kaiken kaikkiaan säälittävää, mutta toisaalta pelaajiahan tästä ei voida yksistään missään tapauksessa syyttää. Kapasten suvulla on ollut valitettavasti näppinsä pelissä. KalPalle ollaan tehty tähän mennessä lähes 120 maalia, mutta toisaalta Ässien tilanne on täysin samanlainen, sillä porilaisten 130 päästettyä maalia vasta sairas suoritus onkin.

Ässät lähti viime viikonloppuna käyttämään viimeistä mahdollisuuttaan nousta taistella pudotuspelipaikoista, mutta porilaiset päättivät pilata viimeisetkin mahdollisuutensa umpisurkeaa TPS:ää vastaan. Ässien on turhaa lähteä miettimään selviytymistä kymmenen parhaan joukkoon, sillä se ei tule tapahtumaan. Periaatteessa Ässien peruspelaaminen on ajoittain ollut paremmassa kunnossa KalPan tilanteeseen verrattuna, mutta toisaalta esimerkiksi juuri TPS:ää vastaan porilaisten alakerta teki todella törkeitä henkilökohtaisia virheitä. Ei ole siis syytä ihmetellä, että minkä takia porilaisille ollaan tähän mennessä tehty maaleja hurjalla tahdilla. Kahden surkeassa tilanteessa olevan joukkueen kohtaamisessa voidaan nähdä periaatteessa välinpitämättömiä sooloyrityksiä, maalijuhlia sekä jotain siltä väliltä. Kerroinasettelussa viitataan vähämaaliseen kohtaamiseen, mutta tässä tapauksessa kumpaakaan joukkuetta pudotuspeleihin ei sekään tule viemään, vaikka oma maali muurattaisiin umpeen.

Veikkaussivut | Tuomas