Kolumni: KalPa-ikonin haikeat jäähyväiset | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Sami Kapasen upea kiekkoura päättyy torstai-iltana KalPan kotiottelussa Tapparaa vastaan.

401 Liiga-ottelua. Peräti 831 NHL-ottelua. Päälle vielä 128-matsia Leijona-paidassa.

Palkintokaapissa MM-kulta, kaksi olympiapronssia, kolme MM-hopeaa ja parit SM-mitalit.

Tähän päälle vielä muhkeat tehopisteet sekä lukuisat tähdistövalinnat tasolla kuin tasolla.

Nämä saavutukset iskevät luun kurkkuun kovimmillekin pelimiehille.

Torstai-iltana tämän upean suomalaishyökkääjän mittava ura tulee kuitenkin päätökseen. Sami Kapanen iskee illan ottelun jälkeen luistemet naulaan vetäytyen samalla KalPassa kokonaan toimistotöiden puolelle.

On erittäin hienoa, että KalPan eteen suuren määrän töitä tehnyt Kapanen pääsee lopettamaan kiekkouransa juurikin kuopiolaisyleisön silmien alla. Illasta tulee varmasti ikimuistoinen jokaiselle paikan päälle saapuneelle silmäparille.

KalPa-ikoni ei kuitenkaan varmasti ajatellut päättävänsä pitkää uraansa tähän tyyliin. Kuopiolaisjoukkue kyntää Liiga-jumbona, vaikka tavoitteet olivat kauteen lähdettäessä jossain aivan muualla.

Täysin penkin alle mennyt runkosarja päättää KalPan pelit nyt aikaisin. Aivan liian aikaisin varsinkin Kapasen kantilta katsottuna.

Kapanen on saanut menneinä vuosina runsaasti kuraa niskaansa vetämästään tuplaroolista kuopiolaisjoukkueessa. Pelaajan roolin ohella mies nimittäin toimii myös KalPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Kun kiekko ei ole kulkenut Kuopiossa toivottuun tapaan, on Kapanen ollut tulilinjalla ottavana osapuolena.

Pieleen mennyt kausi ei kuitenkaan poista historiankirjoista sitä panosta, mitä Kapanen on KalPan eteen tehnyt. KalPan pääomistajana töitä paiskiva hyökkääjä onkin suuri syy sille, että Kuopio on edes noussut takaisin Liiga-kartalle.

Kapasen urapolku on ollut kaikkea muuta kuin esteetön. Matkan varrelle on mahtunut uskomattoman vauhdin lisäksi lukuisia vaarallisia tilanteita. Loukkaantumiset häiritsivät miehen uran huippua NHL-vuosina, mutta niistäkin huolimatta hän pysyi aina valmentajiensa ehdottomana luottopelaajana.

Tästä todisteena vyöltä löytyvät ottelumäärät sarjatasoon katsomatta.

Kapanen onkin joukkuepelaaja henkeen ja vereen. Elegantti taistelia ja eräs suurimmista suomalaishyökkääjistä kautta aikojen.

Nyt kuopiolaisyleisö, ja kaikki muutkin kiekon ystävät, pääsevät ihastelemaan konkarin otteita vielä yhden kerran. Uran 402. Liiga-ottelu sulkee historian kirjojen kannet, kun suuri gladiaattori poistuu näyttämöltä viimeisen kerran.

Nostakaamme tänä iltana hatut ilmaan Sami Kapasen kunniaksi! Hän on sen ansainnut.

Veikkaussivut | Ville Hokkanen

Twitter: @vvhokkanen, @Veikkaussivut