KalPa - Ilves 27.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Joutuuko KalPa kotonaan Tupsukorvien raatelemaksi?

KalPa – Ilves, merkki 1, kerroin 2,15 Sportingbet
KalPa – Ilves ML, merkki 1, kerroin 1,70 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,15 | 3,75 | 2,85 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään täysi kierros, Kuopiossa kohtaavat KalPa sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Ilves. Sarjataulukosta KalPan löytää tällä hetkellä sijalta kaksitoista, kun taas Ilves pitää majaansa sijalla kymmenen. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kuusi pistettä Ilveksen eduksi. KalPa nousi ennen joulutaukoa Liigan yhdeksi kuumimmaksi joukkueeksi. KalPalla on varsinaisella peliajalla viidestä edellisestä ottelustaan alla ainoastaan yksi tappio. Ennen joulutaukoa KalPa voitti putkeen JYPin Jyväskylässä 2-4 numeroin sekä kotonaan Jokerit 3-1 numeroin. Kahteen edelliseen otteluun seitsemän tehtyä maalia kertovat siitä, että KalPan maalinteko-ongelmat ovat suurella todennäköisyydellä historiaa.

Jos KalPalla ei ole enään maalinteko-ongelmia, samaa ei voida sanoa Ilveksen tilanteesta. Ilves lähti joulutauolle 1-0 numeroin tappio niskassaan Tapparaa vastaan. Pelillisesti Tappara tai Ilves eivät Talviklassikossa ihmeitä esittäneet, mutta todennäköisesti harva sitä olettikaan. Ilveksellä on ollut joulukuussa maalinteon kanssa käsittämättömän suuria ongelmia. Edelliseen viiteen otteluun Ilves on pystynyt yhteensä viimeistelemään viisi maalia. Se on suoraan sanottuna säälittävä suoritus. Ilves on pitkin joulukuuta viimeistellyt ottelussa kuin ottelussa keskimäärin yhtä maalia. Ilveksen maalivahtitilannehan on enemmän kuin kohdallaan, mutta valitettavasti tamperelaisten maalinteko on tökkinyt suunnilleen yhtä pahasti kuin KalPalla alkukauden aikana. Ilves tarvitsee lisää vastuunkantajia tai muuten tilanne saattaa pahentua entisestään.

KalPa on alkanut kotonaan pelaamaan materiaalinsa edellyttämällä tasolla, sillä viisi edellistä kotiottelua ovat kuopiolaisille tuottaneet neljä voittoa. Kuopio oli alkukaudesta lähes varma paikka vierasvoiton metsästykseen, mutta tällä hetkellä Niiralan Montusta kukaan ei tule ilmaiseksi saamaan yhtään mitään. Erittäin iloinen asia on se, että KalPa on alkanut viimeistelemään maaleja. Se lupaa KalPalle hyvää jatkoa ajatellen. Kotijoukkueella on useita erittäin taitavia nuoria pelaajia. KalPa lähteekin tähän otteluun täysin ansaitusti ennakkosuosikkina, vaikka Ilves on ollut joukkueena kuopiolaisille vaikea vastustaja. Etenkin KalPan loukkaantumislista on ollut joulukuun aikana kurjaa seurattavaa, mutta toisaalta joulutauko on tehnyt Kuopiossakin varmasti tehtävänsä. Kotivoitosta ehdottomasti lähdetään liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas