KalPa - Ilves 29.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Tuottaako KalPan vahva puolustus täydet pisteet Ilveksen isäntänä?

KalPa – Ilves, merkki 1, kerroin
KalPa – Ilves ML, merkki 1, kerroin

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,25 | 3,90 | 2,70

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä ottelua, Kuopiossa yhteen iskevät KalPa sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Ilves. Sarjataulukossa KalPa on sijalla kolmetoista, mutta kotijoukkueen suunta on selkeästi ylöspäin. KalPa hävisi viimeksi vieraissa voittomaalikilpailun päätteeksi SaiPalle 1-0 maalein, mutta edellisellä kierroksella KalPa murskasi Jokerit 4-0 numeroin. Kahteen edelliseen otteluun KalPalle ei olla tehty maaliakaan ja se kertoo siitä, että kotijoukkueessa ollaan tehty viime aikoina paljon asioita myös oikein. Pekka Tuokkola on ollut KalPan maalilla erinomainen. KalPan surkea alkukausi onkin mahdollisesti muuttumassa huomattavasti parempaan suuntaan, sillä KalPa on saanut varmasti paljon itseluottamusta muutamasta edellisestä ottelustaan.

Ilves kohautti Liigassa noin viikko sitten voittamalla Oulussa Kärpät 2-5 maalein, mutta edellisellä kierroksella Ilves palasi takaisin normaaliin päiväjärjestykseen häviämällä jatkojen päätteeksi TPS:lle 2-3 lukemin. Edellisestä viidestä ottelustaan tamperelaiset ovat pystyneet saalistamaan kaksi voittoa. Ilveksen pelityyli on äärimmäisen kuluttavaa ja se onkin alkanut näkymään vierasjoukkueen tuloksissa. Ilveksen alkukausi oli kuin sadusta, mutta hyvinkin kuluttava pelityyli on alkanut tuomaan vierasjoukkuetta siihen pisteeseen, että voittojakin on alkanut tulemaan huomattavasti heikompaan tahtiin. Ville Kolppanen on Ilveksen maalilla pelannut erittäin hyvän alkukauden, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Ilveksellä on alkanut varsinkin vieraissa olemaan suuria ongelmia maalinteon kanssa.

KalPa on alkukauden suurin epäonnistuja, mutta kotijoukkue on alkanut saamaan myös onnistumisia alleen – on syytä olettaa, että sama tahti tulee jatkumaan myös tässä kotiottelussa. KalPa on joutunut antamaan valtavasti vastuuta nuorille pelaajille ja tulevaisuutta ajatellenhan se tulee olemaan kotijoukkueelle enemmän kuin kannattavaa. KalPa on alkanut saamaan tehdyksi puolustuksessa paljon oikeita asioita ja nyt kotijoukkueella on myös maalivahti, johon kuopiolaiset pystyvät luottamaan. Jukka Voutilaisen paluu kotijoukkueen kokoonpanoon on ollut tietenkin myös merkittävä asia siihen, että tuloksia on alkanut tulemaan. Hieman yli neljäkymmentä tehtyä maalia on kotijoukkueen osalta äärimmäisen vähän, mutta tänään senkin tilaston korjaamiseen tarjoillaan hienoa mahdollisuutta. Ilveksen hyökkäyspelaaminen ei tyydyttänyt TPS:ää vastaan lainkaan tamperelaisten valmennusta, joten vahvasti kotonaan kiekollisena hyökkäävä KalPa on vahvoilla.

Veikkaussivut | Tuomas