Kalpa - JYP 21.2.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Taistelu kotiedusta.

Kalpa – JYP, Merkki 2, Kerroin 3.30 Bwin

SM-liigan kärkipää on lähes naurettavan tasainen. Ennen torstain kierrosta sijoilla 2. – 6. olevat joukkueet ovat kaikki kuuden pisteen sisällä, kun runkosarjaa on jäljellä enää muutamia viikkoja. Kuopiossa kohtaavat viidentenä oleva Kalpa ja toisena oleva JYP, joilla kummallakin on vielä mahdollisuudet jopa runkosarjan voittoon.

Kotijoukkue Kalpa on pelannut viime aikoina hieman vaihtelevasta. Edellisessä koitoksessa jäi Hartwall Areenalta vain luu kouraan, kun Jokerit oli parempi 4-1 luvuin. Joukkue syttyi kunnolla taistelemaan vasta Jarkku Ruudun kolattua Artturi Lehkosen sairaalakuntoon. Lehkonen on sivussa 1-3 viikkoa, joten myöskään Keski-Suomen Traktoreita vastaan superlupaus ei ole kokoonpanossa. Sakari Salmisella on vielä mahdollisuudet nousta taistelemaan pistepörssin voitosta, joten mieheltä sopii odottaa tehoja.

JYP on raapinut pisteitä kasaan viime aikoina erittäin tehokkaasti. Kokonaan ilman pisteitä Hurrikaanit ovat jäänet viimeksi yli kuukausi sitten 19.1. Saipaa vastaan. Jyväskyläläiset ovatkin kivunneet sarjataulukossa jo toiseksi ja samalla aivan iskuetäisyydelle Jokereiden taakse. JYPin pelaaminen on vaihtunut kevään mittaan päämäärättömästä koheltamisesta tehokkaaksi ja rauhalliseksi pelin hallitsemiseksi. Lisäksi joukkueesta on löytynyt onnistujia laajalla rintamalla ja erityisesti nuoriso-osasto on pelannut erinomaisesti. Edellisessä kohtaamisessa Espoon Bluesia vastaan 20-vuotias Markus Nenonen latoi kaksi erittäin tyylikästä maalia ja peliajan lisääntyessä voidaan Nenoselta odottaa vieläkin enemmän tehoja.

Vaikea kohde veikata, sillä kummallakaan joukkueella ei ole ollut viime lauantain jälkeen pelejä. Miten Artturi Lehkosen poissaolo vaikuttaa kuopiolaisten peliin? Ovatko Perrin ja kumppanit pelivireessä vai nouseeko nuorisokaarti JYPillä ratkaisijoiden rooleihin? Tasuri on täysin mahdollinen, mutta uskon JYPin rutiinin riittävän voittoon Kuopion illassa.

Veikkaussivut | Oskari