KalPa - JYP 4.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/04/2014
Jaa tämä...

JYP matkustaa KalPan vieraaksi Kuopioon.

KalPa – JYP, merkki 2, kerroin 2,24 Betsson
KalPa – JYP ML, merkki 2, kerroin 1,75 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 2,60 | 4,05 | 2,24 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa jatketaan eilisen jälkeen jälleen täydellä teholla, Kuopiossa yhteen iskevät KalPa sekä Jyväskylästä vieraaksi saapuva JYP. Sarjataulukosta KalPa löytyy tällä hetkellä sijalta kaksitoista, kun taas JYPin sijoitus on seitsemäs. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on viisitoista pistettä jyväskyläläisten eduksi. KalPan hyvä vire alkaa olla jälleen pelkkää historiaa. Vielä hetki sitten kotijoukkue pystyi pelaamaan laadukkaalla tasolla montakin ottelua putkeen, mutta eilen Ilves murskasi kuopiolaiset vaatimattomasti 5-0 maalein eikä kolme edellistä ottelua ole kotijoukkueelle muutenkaan tuottaneet kuin yhden voiton. KalPa on kärsinyt jo pitkän aikaa lukuisista loukkaantumisista sekä muutenkin kotijoukkueen pelaajia on Suomea edustamassa nuorten maailmanmestaruusturnauksessa. KalPalta sivussa tänään siispä ovat esimerkiksi Marko Kauppinen, Antti Halonen, Kasperi Kapanen, Heikki Liedes sekä Luke Pither. Listaa voisi vielä jatkaakin, mutta edellä mainitut pelaajat lienevät tärkeimmät poissaolijat kotijoukkueen vahvuudesta.

KalPan puolustus tulee tänään joutumaan tiukkaan paikkaan. Eilen Tampereella KalPan puolustus teki aivan liikaa helppoja virheitä. KalPan puolustuksesta kieltämättä huomaa, että sivussa on useampikin tärkeä pelaaja, mutta toisaalta helppoa ei ole JYPilläkään. Vierasjoukkue pelasi ennen joulupukin tuloa European Trophya pitkälti täysin varamiehistöllä monen pelaajan ollessa sivussa. JYP palkkasi esimerkiksi Brian Salcidon auttamaan vierasjoukkueen puolustusta, mutta siitä huolimatta vierasjoukkueellakin loukkaantumisia riittää. JYP on kuitenkin joka tapauksessa pystynyt esittämään suhteellisen tasaisia peliesityksiä loukkaantumisista huolimatta. JYP hävisi kylläkin eilen Ässille tiukassa taistelussa 1-2 maalein, mutta tavallaan vierasjoukkueen kohdalla ei ole vielä syytä suurempaan huoleen. JYP pelasi eilen pitkälti huolimattomasti, mutta muuten jyväskyläläisten tilanne vaikuttaa kokonaisuutta ajatellen toistaiseksi suhteellisen hyvältä.

Tässä ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka tarvitsevat jokaisen pelaajan takaisin kokoonpanoon niin pian kuin mahdollista. JYP osoitti venymiskykyään European Trophyn lopputurnauksessa, joten pitkälti sen takia vierasjoukkueeseen luottoa löytyy. JYP pystyi European Trophyn lopputurnauksessa voittamaan esimerkiksi ennakolta turnauksen suurimman mestarisuosikin, Luleån – kahta erillisestä kilpailua on turhaa sekoittaa liikaa millään tavalla keskenään, mutta Marko Virtanen on tehnyt myös paljon asioita oikein vierasjoukkueen päävalmentajan tehtävissä. JYPillä on menossa kolmen ottelun mittainen tappioputki, mutta otteluohjelma on vierasjoukkueelle ollut todella vaikea. Joulupukin tulon jälken JYP on joutunut pelaamaan Ässien lisäksi Kärppiä sekä Tapparaa eli kahta suurinta mestarisuosikkia vastaan. JYP on tässä kamppailussa vieraissakin vahvoilla.

Veikkaussivut | Tuomas