KalPa - SaiPa 4.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/04/2014
Jaa tämä...

Tekeekö SaiPa onnistuneen reissun Kuopioon?

KalPa – SaiPa, merkki 2, kerroin 1,85 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 3,40 | 4,10 | 1,85 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros, Kuopiossa yhteen iskevät KalPa sekä Lappeenrannasta vastaan asettuva SaiPa. Sarjataulukossa KalPa on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä, kun taas SaiPa löytyy kolmannelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on lähes neljäkymmentä pistettä vierasjoukkueen eduksi. Henkilökohtaisesti sanottuna en tykkää asettaa tässäkään tilanteessa kertoimia näin jyrkästi SaiPan suuntaan, mutta toisaalta vaikeaa on kuvitella KalPallekaan tästä ottelusta ensimmäistäkään pistettä. KalPan ongelmat ovat jatkuneet läpi kauden eikä kotijoukkueen talouskaan näytä yhtään sen paremmalta. KalPan toimistolla on varmasti asiansa osaavia ihmisiä, mutta kyllähän kotijoukkueen tilanne näyttää pelkältä kaaokselta. Viisi edellistä ottelua ovat KalPalle tuottaneet neljä tappiota, mutta siihen kotijoukkueen kannattajat ovat jo tottuneet.

Mikä KalPan oikea tilanne on tällä hetkellä? Aloitetaan kertomalla se, että kaikki parhaat pelaajat ovat myynnissä. Kertooko se jotain? Kyllä. Toiseksi kerrotaan se, että KalPan kapteeni on vuokrattu muualle. KalPan talous on melko pahasti kuralla, mutta toisaalta siitä jo mainittiinkin vihjeen ensimmäisessä kappaleessa. KalPan pudotuspelipaikka on neljänneksi täysin menneen talven lumia, joten sopii kysyä, että ketkä pelaajat pelaavat tästä lähtien joukkueelle ja ketkä pelaavat itselleen? Niitä pelaajia on varmasti, jotka pelaavat vain ja ainoastaan itselleen. Se on viimeinen pisara KalPan arkkuun. KalPan tilannetta eivät todennäköisesti auta loukkaantumiset, joita kotijoukkueella riittää. On todella kurjaa, kun KalPa on joutunut jatkuvasti pelaamaan ilman useita tärkeitä pelaajia, mutta monet muistavat varmasti muutaman kauden takaa, kun esimerkiksi SaiPalla oli täysin samanlainen tilanne. Tästäkin ottelusta KalPalta sivussa ovat esimerkiksi Artturi Lehkonen, Kasperi Kapanen, Ossi Sarinen, Antti Halonen, Marko Kauppinen, Luke Pither, Heikki Liedes sekä useita muitakin pelaajia. Haluatteko, että jatkan?

SaiPalla on alla komea 2-5 maalein voitto Helsingistä HIFK:n kustannuksella ja vaikka lappeenrantalaisten bensa onkin ollut ajoittain todella vähissä, tähän otteluun vierasjoukkue lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. On täysin totta, että kolmeen edelliseen otteluun SaiPa on joutunut kokemaan tappion kahdesti, mutta siitä huolimatta Pekka Tirkkosen ryhmä voi olla kauteensa tähän mennessä enemmän kuin iloinen. SaiPan kannalta merkittävää on myös se, että loukkaantumiset ovat pian takana päin. SaiPalta puuttuu enään muutamia pelaajia ja sehän sopii vierasjoukkueelle enemmän kuin erinomaisesti. SaiPa on neljästä edellisestä vierasottelustaan saalistanut vaatimattomasti kolme voittoa eikä kaukana ole vierasvoitto myöskään tästä kamppailusta. SaiPa poimitaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas