Kalpa – Tappara 1.3.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 03/01/2014
Jaa tämä...

Tappara jyrää ajat sitten luovuttaneen Kalpan

Lyhyesti

– Sarjan viimeisenä majaileva, kesälomaa odotteleva Kalpa isännöin kakkosena porskuttavaa kovakuntoista ja mestaruutta tavoittelevaa Tapparaa.

– Kalpan peli on sekaisin, motivaatio nollissa ja ajatukset jo kesälomalla.

– Tappara valmistautuu kolmen viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin ja joukkueen peli alkaa hioutua parhaimmilleen.

-Laajasta kokoonpanosta löytyy ratkaisuvoimaa ja tiivis puolustus pitää Kalpan vähissä maaleissa.

Vihje: Tappara -1,5, kerroin 1,85 Bet365 

 

 

Lähtökohdat otteluun

Kalpa on pelannut olympiatauon jälkeen kaksi ottelua. Tiistaina HPK haki helpot pisteet Kuopiosta haluttomalta Kalpalta lukemin 0 – 4. Perjantaina Kalpa matkusti Lappeenrantaan, tulos sama. Saipa pesi kuopiolaiset samoin 4 – 0-lukemin. Otteluissa Kalpa laukoi maalia kohden yhteensä 32 kertaa. Tappara sai lomailla muutaman päivän pidempään. Paluu tauolta sujui vakuuttavasti. Ässät kaatui Hakametsässä 3 – 0.

Kalpa on odotellut kesälomaa jo usemman viikon. Viimeiseksi sarjassa jämähtänyt joukkue on kaupannut parhaat ja vähän huonommatkin pelaajat on muualle ja joukkue sätkii kauden loppuun pääasiassa juniorien voimin. Joukkue on hävinnyt kymmenen edellistä otteluaan maalierolla 8-33. Olympiatauollakaan tuskin on harjoiteltu verenmaku suussa, sillä kausi on ollut ohi jo pitkän aikaa. Kalpassa pelataan lähinnä ensi kauden pelipaikoista, mutta sekään ei motivaattorina riitä.

 Lähes koko kauden erittäin vakuuttavasti pelannut Tappara vahvisti ennen siirtorajaa joukkuettaan juuri Kalpan kustannuksella, kun se nappasti joukkueen parhaita pistemiehiä itselleen. Tapparaan siirtyivät hyökkääjä Jukka Voutilainen, joka tällä hetkellä on loukkaantuneena, ja juuri ennen siirtorajaa puolustaja Marko Kauppinen. Voutilaisen tulo sinetöi Tapparan ketjukoostumukset lopulliseen muottiinsa, mutta harmittava loukkaantuminen sekoitti pakkaa uudelleen. Miehistö on kuitenkin niin laaja, että yhden miehen puuttuminen ei haittaa. Ratkaisuvoimaa löytyy joka ketjusta.

Tappara palasi tauolta Ässiä vastaan pelaamalla tiukkaa pudotuspelikiekkoa. Puolustus on tiivis, eikä vastustaja juuri pääse maalipaikoille. Loput hoitaa huippukuntoinen Juha Metsola, joka on nollannut vastustajan jo 12 kertaa tällä kaudella. 13 nollapeli ei ole kaukana Kuopiossa, sillä on vaikea nähdä Kalpan murtavan Tapparan tiiviin keskialueen ja pääsevän maalintekoon. Vaikka odotettavissa on Tapparalle helppo ottelu, Jukka Rautakorpi tuskin antaa joukkueensa lepsuilla näin lähellä pudotuspelien alkua. Tapparalta puuttuvat loukkaantuneet Voutilainen ja Teemu Aalto.

Kalpa ei Tapparaa vastaan maaleilla mässäile ja Tapparan kovakuntoinen hyökkäys, jota hyökkäyssuuntaankin erittäin pätevä puolustus tukee, iskee tarvittavat maalit. Tappara voittaa Kalpan suurinumeroisesti.

 

Vihje: Tappara -1,5, kerroin 1,85 Bet365 

 

 

Veikkaussivut | Juhana