KalPan muhinut yllätys suli täysin, Kärppien rallattelu jatkuu | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/10/2013
Jaa tämä...

Kärppien tasaisen tappava tahti Liigan kärjessä jatkuu. Helsingissä KalPan yllätys suli täydellisesti. Alemman keskikastin taistossa ottivat yhteen Ilves ja Pelicans.

 

Kotijoukkueet olivat niukoista voitoista huolimatta rautaa tiistain Liiga-kierroksella. Kaikilla neljällä paikkakunnalla voittoon ylsivät isännät.

Oulun Kärppien tasainen tahti liigakärjessä jatkuu. Ryhmitys kukisti kotiottelussan Lukon. Ryhmityksellä on nyt kasassa jo 72 pistettä, mikä on jo 13 pistettä enemmän kuin kakkosjoukkue Tapparalla. Molemmat ryhmitykset ovat pelanneet runkosarjassa 31 peliä.

Kärpät ratkaisi kamppailun kahdessa erässä. Avauserässä osui ainoastaan Toni Kähkönen, mutta toisessa onnistuivat Ivan Huml ja Juhamatti Aaltonen. Lukon ainokaisen tekaisi päätöserässä Toni Koivisto

Helsingissä KalPa oli pitkään kiinni yllätyksessä. Joukkue johti ottelun puolivälissä nuorisokaksikko Artturi Lehkosen (2+0) ja Kasperi Kapasen maaleilla. Juuso Puustinen toi kuitenkin isännät takaisin peliin. Samalla kultakypärä nousi koko Liigan pistepörssin kärkeen.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen HIFK kykeni tasoittamaan. Toni Söderholm kavensi, ja vajaa neljä minuuttia ennen päätöstä osui Arttu Luttinen. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen Iiro Pakarinen.

Tampereella Ilves ja Pelicans tahkosivat liki surkuhupaisaa kiekkoa kaksi erää. Taiston loppu oli kuitenkin räväkkä. Ilveksen maalin johdossa kolmanteen tullut vääntö sai väriä kuoreensa, kun Pelicans nousi ennen puoltaväliä johtoon Joel Mustosen ja Joonas Alanteen maaleilla.

Ilves kuitenkin tykitti vielä rinnalle ja ohi. Sami Sandell ja Michael Keränen iskivät vajaan minuutin sisään kaksi maalia. Pelin lopussa Pelicans vielä yritti tasoitusta ylivoimalla, mutta ei siinä onnistunut.

Espoossa Blues paranteli asemiaan sarjan keskikastissa Ässien kustannuksella. Ryhmitys ei hämääntynyt vierailijoiden avauserän maalista, vaan hurjan toisen erän ja kolmen maalin siivittämänä pisteet jäivät Bluesin haaviin. Taiston tehomiehenä toimi kahden syötön mies Philip McRae

Illan Liiga-kierroksen tulokset

Kärpät – Lukko 3-1

HIFK – KalPa 4-3

Ilves – Pelicans 3-2

Blues – Ässät 4-2

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut