Kanada jyräsi kultaan – Venäjä sai todellisen oppitunnin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 18.5.2015

Venäjän valmentaja Oleg Znaroks on yleensä varannut ratkaisupeleihin pikku kepposia, jolla vastustajasta otetaan henkinen yliote tai hermostutetaan vastustaja ottamaan jäähyjä, jolloin Venäjän supertähdet ratkaisevat pelin. Varmasti jotain oli varastossa nytkin, mutta Znaroks ei niitä ehtinyt toteuttamaan. Hänen aikansa meni hengen haukkomiseen ja pään pyörittämiseen.

Kanada löi ottelussa sellaisen rallin päälle, ettei siihen ollut varautunut kukaan. Ei ainakaan Venäjän joukkue. Kanada puolusti keskustan tiiviisti ja Mike Smith hoiti ne harvat vedot, joita venäläisiltä tuli. Pelin tahti oli uskomattoman kiivasta. Kanada ei antanut Venäjälle yhtään aikaa eikä tilaa. Karvaus oli kovaa koko pelin ajan ja hyökkäykset tulivat laajalla rintamalla. Vain Sergei Bobrovskin huippuotteet pitivät lukemat vain yhden maalin tappiollisina ensimmäisessä erässä.

Znaroks oli varmaankin olettanut, että Kanadan vauhti hiipuu toiseen erään, sillä Venäjä oli aivan yhtä valmistautumaton Kanadan vauhtiin kuin ensimmäisessäkin erässä ja Kanada meni menojaan. Tyler Ennis vetäisi komean vanhanaikaisen ajassa 21.56 ja viitisen minuuttia myöhemmin pamautti Sidney Crosby suoraan syötöstä tilanteeksi jo 3-0.

Znaroks otti aikalisän, jossa kehoitti ilmeisesti pelaajiaan menemään kanukkien ihon alle mailahäirinnällä ja muilla kepposilla. Venäjän kannalta oli vain harmi, että tällä kertaa tuomaritkin puhalsivat hyvän pelin. Venäjälle alettiin viheltää jäähyjä ja ottelu luisui heidän käsistään lopullisesti. Toinen erä päättyi 4-0 lukemissa ja kolmas erä oli enää muodollisuus.

Lopputulos 6-1 mairittelee Venäjää ja Kanada olisi varmasti voinut ryöpyttää enemmänkin. Kanukit alkoivat kuitenkin ajoittain puolustaa johtoasemaansa ja siksi kolmannen erän maalisaldo jäi niin alhaiseksi.