Kanada - Suomi 22.5.2014 | Kanada selvä suosikki

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Venyykö Suomi jättiyllätykseen?

Vihje lyhyesti

Leijonilla on puolivälierässä edessään todella suuri haaste, kun se kohtaa iltaottelussa Kanadan. Suomi on voittanut Kanadan arvokisojen jatkopeleissä viimeksi vuonna 1992 ja odotukset eivät ole kovin suuret myöskään tämän ottelun alla. Kanada voitti A-lohkon, kun taas Suomi sijoittui B-lohkossa neljänneksi.

Kanada on hävinnyt näissä kisoissa ainoastaan yhden ottelun ja on erittäin vaikea uskoa, että Suomi onnistuisi horjuttamaan vahvaa joukkuetta. Kanadan materiaali on ylivertainen Suomeen verrattuna. Maalivahtipeli on Suomella jopa Kanadaa parempaa, mutta valitettavasti Pekka Rinne ei ottelussa tule maaleja tekemään. Suomi on voittanut Kanadan viimeksi puolivälierä-, välierä- tai finaaliottelussa vuonna 1992, joten lähtökohdat eivät ole kovinkaan hyvät. Tänään ei valitettavasti ole muuta mahdollisuutta kuin pelata Kanadaa vetolapulle.

Vihje: Kanada, kerroin 1.70 Veikkaushuone 

 

 

Perustelut vihjeelle

Kanada pelasi alkusarjassa hyvin ja ainoa notkahdus sattui heti ensimmäisessä ottelussa, kun Ranska kaatoi joukkueen varsinaisen peliajan jälkeen. Puolivälierässä Suomea vastaan joukkue on varmasti hereillä alusta asti, eikä lähde aliarvioimaan vastustajaansa. Maalta puuttuu kisoista kirkkaimmat tähdet, mutta Suomeen verrattuna joukkue on pelottavan kova. Hyökkäyksestä löytyy maalintekovoimaa ja röyhkeyttä. Joel Ward iski joukkueelleen viime ottelussa kaksi osumaa ja vahva hyökkääjä on erittäin hankala pideltävä maalinedustalla. Puolustus on vahva ja sieltä löytyy myös kiekollista osaamista. James Reimer ja Ben Scrivens ovat molemmat huippuvahteja ja Kanada voi heittää huoletta tänään kumman tahansa maalinsuulle.

Suomi ei ole saanut peliään kuntoon kisojen edetessä. Välillä saatiin jo viitteitä paremmasta, kun Suomi nappasi voitot Saksasta ja Valko-Venäjästä. Jatkopaikkakin oli jo muiden käsissä, mutta lopulta Leijonat selvittivät tiensä jatkoon B-lohkon viimeisenä joukkueena. Voitolla kukaan ei enää haukkuisi Suomen joukkuetta, mutta tällä hetkellä kaikki viittaa Kanadan voittoon. Suomella on parempia maita vastaan suuria ongelmia maalinteon kanssa, eikä puolustuskaan vakuuta. Pekka Rinne on välillä esittänyt huikeita otteita, mutta hänkään ei pysty Suomea yksin kannattelemaan. Suomen eteneminen mitalipeleihin olisi suuri yllätys.

Kanada on puolustus- ja hyökkäyspelissä selvästi Suomea edellä. Maalivahtipeli on ainoa osa-alue, jolla joukkue pystyy haastamaan Kanadan. Alkuvaikeuksien jälkeen Kanada on ollut vakuuttavassa vireessä. Nyt on valitettavasti otettava värilasit pois päästä ja pelattava Kanadan voittoa.

Vihje: Kanada, kerroin 1.70 Veikkaushuone