Kanada U20 - Sveitsi U20 2.1.2014 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/02/2014
Jaa tämä...

Järjestääkö Sveitsi huikean yllätyksen Kanadan kustannuksella?

Kanada U20 – Sveitsi U20, merkki yli 6,5 maalia, kerroin 1,57 Nordicbet
Kanada U20 – Sveitsi U20, merkki yli 7,5 maalia, kerroin 2,07 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,15 | 8,50 | 9,30 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen ottelutarjontaa, Kanada sekä Sveitsi iskevät päivän kolmannessa puolivälierässä yhteen. Ottelun voittaja tulee jatkamaan matkaansa neljän parhaan joukkoon, kun taas häviävä osapuoli joutuu pakkaamaan tavaransa tämän turnauksen osalta. Kanada on tähän mennessä ehtinyt voittamaan Saksan 2-7 maalein, Slovakian 5-3 numeroin sekä USAn 2-3 lukemin. Tsekkiä vastaan Kanada hävisi erittäin yllättäen jatkojen päätteeksi 4-5 maalein, mutta joka tapauksessa kanadalaiset ovat edelleen hyvin mukana mestaruustaistelussa. Sveitsi puolestaan on ehtinyt häviämään Ruotsille 3-5 numeroin, Venäjälle 7-1 maalein sekä voittamaan Norjan 3-2 maalein sekä Suomen jatkojen päätteeksi 3-4 lukemin. Nuorten maailmanmestaruusturnaus on ollut erittäin runsasmaalinen turnaus ja myös tässä ottelussa maaleja tullaan reilusti näkemään. Panoksethan ovat tietenkin korkealla, mutta näissä otteluissa on muutenkin nähty paljon myös melko komeitakin maaleja.

Kanada sekä Sveitsi pelasivat yhden harjoitusottelun juuri ennen turnauksen käynnistymistä ja silloinhan Kanada nappasi voiton 4-1 maalein. Tuosta ottelusta on tavallaan turha tehdä kuitenkaan sen suurempia johtopäätöksiä. Kanadan sekä Sveitsin välinen materiaaliero on tietenkin kaiken kaikkiaan valtava Kanadan eduksi, mutta toisaalta puolivälierät ovat siinä mielessä hienoja otteluita, että ne ovat kerrasta poikki. Ensimmäisen maalin merkitys on ottelussa kuin ottelussa tärkeässä roolissa, mutta varsinkin tälläisessä ottelussa se on juuri sitä. Sveitsi pystyi viimeistelemään Suomea vastaan maaleja melko mukavalla tahdilla ja kertookin siitä, että Alppimaa on erittäin yllätysvalmis joukkue. Harjoituskamppailuissaan Sveitsi viimeisteli ajoittain jopa kahdeksaa tai yhdeksää maalia ottelua kohden, joten sekin vain tavallaan lisää sen todennäköisyyttä, että maaleja on tänään reilusti tiedossa.

Kanadalla on tässä ottelussa ainoastaan hävittävää, kun taas Sveitsillä on tietenkin ainoastaan voitettavaa. Kanada nopealla avausmaalilla saattaisi ratkaista tämän ottelun jo ensimmäisessä erässä. Kanada kuitenkin osoitti Tsekkiä vastaan sen, että Vaahterapaidat ovat ehdottomasti haavoitettavissa. Kanada on hallinnut Sveitsiä vastaan aikaisemmissa otteluissa joukkueiden keskinäisiä kamppailuita, mutta tuskinpa kukaan sellaista tässä vaiheessa ajattelee yhtään sen enempää. Kaiken kaikkiaan on siispä todennäköistä, että tiedossa on vauhdikas kohtaaminen. Sveitsi on kieltämättä ollut hyvinkin epätasainen joukkue, mutta toisaalta sekin vain nostaa maalidotusarvoa. Rohkeille vedonlyöjille jopa yli 7,5 maalia on erinomainen valinta vetokupongille mukaan. Nämä nuorten maailmanmestaruusturnauksen ottelut ovat siinä mielessä hienoja, että niissä käytännössä ottelussa kuin ottelussa sattuu ja tapahtuu.

Veikkaussivut | Tuomas