Kanada U20 - Sveitsi U20 23.12.2013 | Kansainväliset ystävyysottelut

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Kanadan sekä Sveitsin maajoukkueet iskevät ystävyysottelussa yhteen.

Kanada U20 – Sveitsi U20, merkki yli 6,5 maalia, kerroin 1,60 Bet365

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,22 | 6,50 | 7,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Joulu on aina läheisten ja rauhoittumisen aikaa, mutta en todennäköisesti ole ainoa, joille joulu merkitsee myös sitä, että jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnaus on jo ovella. Tänään pelataan harjoitusmaaotteluita kolmen kamppailun voimin, Kanada sekä Sveitsi iskevät yhteen lähtökohtaisesti suhteellisen runsasmaalisessa kamppailussa. Kanada on tähän mennessä ehtinyt pelaamaan kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussaan Kanada voitti Suomen 4-2 maalein sekä puolestaan jälkimmäisessä kamppailussa Kanada hävisi Ruotsille tylysti 3-0 numeroin. Kanada lähtee nuorten maailmanmestaruusturnaukseen ehdottomasti suurimpana mestarisuosikkina, mutta on otettava huomioon, että jo näissä kahdessa ottelussa Kanadalle ollaan tehty viisi maalia. Suomihan sai Kanadaa vastaan erittäin hyvän aloituksen, mutta toisessa erässä Vaahterapaidat siitä huolimatta viimeistelivät kaksi maalia.

Sveitsi on päässyt valmistautumaan nuorten maailmanmestaruusturnaukseen vähintäänkin hyvin, sillä Sveitsi on pelannut otteluita huomattavasti esimerkiksi Kanadaa enemmän. Edellisessä ottelussaan Sveitsi voitti Tsekin 3-2 maalein. Sveitsi on viimeistellyt maaleja pelaamissaan otteluissaan hurjaan tahtiin, mutta niistä otteluista ei voida tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Sveitsi on varsinkin viime otteluissaan pelannut Tsekin, Slovakian, Saksan sekä Norjan tasoisia joukkueita vastaan, joten pelillisesti Kanada tulee olemaan täysin eritason vastustaja. Sveitsistä kertoo kuitenkin jotain se, että kuusi ottelua ovat tuottaneet Alppimaalle yhtä monta voittoa – esimerkiksi Saksaa sekä Norjaa vastaan Sveitsi viimeisteli yhteensä kahdeksantoista maalia. Sveitsi ei lähde nuorten maailmanmestaruusturnaukseen missään tapauksessa mitalisuosikkina, mutta yllätysvalmiista joukkueesta on ilman muuta kysymys.

Kanada sekä Sveitsi tulevat pelaamaan eri alkulohkoissa, joten siinä mielessä nämä joukkueet eivät tule kohtaamaan toisiaan ainakaan turnauksen alkuvaiheessa. Kanada tulee suurella todennäköisyydellä voittamaan oman alkulohkonsa, mutta Sveitsin kohdalla on myös täysin mahdollista, että jatkoon tullaan selviämään. Sveitsi on etukäteen ajateltuna lohkon neljänneksi vahvin joukkue Ruotsin, Venäjän sekä Suomen jälkeen, mutta tosissaan erittäin yllätysvalmiista joukkueesta on kysymys. Lähtökohtaisesti perustasoltaan Kanada on kaikilla mittareilla Sveitsiä laadukkaampi, mutta todennäköisesti siitä huolimatta maaleja nähdään molemmissa päissä kenttää. Sveitsi on esittänyt erittäin vaarallista maalintekoaan jo monessakin eri kamppailussa. Kanadallahan ei ole itseasiassa tavallaan kuin hävittävää, sillä Vaahterapaidat lähtevät hakemaan vain ja ainoastaan mestaruutta. Sveitsi pystyy lähtemään sinänsä helpommasta tilanteesta, sillä Alppimaalla on lähinnä voitettavaa. Yli 6,5 maalia poimitaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas