VIDEO: Kanada juhlii World Cupin voittoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

World Cup saatiin viime yönä päätökseen.

Jääkiekon World Cup tuli päätökseen aikaisin perjantaina aamulla, kun Kanadan jääkiekkomaajoukkue nappasi turnauksen mestaruuden kaatamalla Euroopan myös toisessa finaaliottelussa. Vaahterapaidat voittivat trillerin jälkeen vastustajansa maalein 2-1.

Eurooppa sai otteluun hyvän aloituksen, ja altavastaaja teki myös kamppailun ensimmäisen osuman. Avausmaali nähtiin jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Frans Nielsen toi kiekon oikealta laidalta hyökkäysalueelle ja peliväline tavoitti lopulta Zdeno Charan, joka ei epäröinyt laukoen kiekon b-pisteeltä takaylänurkkaan.

Eurooppa sai seuraavat maalipaikkansa avauserän puolivälin jälkeen alivoimalla. Niistä ensimmäisessä Tobias Rieder pääsi puolittaiseen läpiajoon ja hetkeä myöhemmin Marian Hossa yhdessä Jannik Hansenin kanssa pääsivät 2-0-hyökkäykseen. Kanadan puolustaja Brent Burns onnistui kuitenkin pelastamaan tilanteen niin, että vaahterapaidat selvisivät rangaistuksella.

Toisessa erässä ei saatu aikaan maaleja, mutta kolmas erä sisälsi jäätävän päätöksen World Cupille. Kanada sai rajun painostuksen jälkeen mainion paikan tasoitukseen viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Brad Marchand sai pelattua Euroopan maalin eteen kiekon Sidney Crosbylle, josta ei syntynyt vielä tasoitusmaalia, mutta hetkeä myöhemmin Euroopan joukkueen Anze Kopitar otti rangaistuksen siten, että se maksoi altavastaajalle maalin. Tasoitusosuman pääsi viimeistelemään Patrice Bergeron.

Ottelun loppu tarjosi kiitettävän määrään draamaa. Eurooppa ei hyödyntänyt omia maalintekopaikkojaan, ja sen jälkeen parrasvaloihin nousi Marchand. Hän iski alivoimalla Kanadan World Cupin mestariksi, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 44 sekuntia. Tilanteessa Jonathan Toews toi kiekon taitavasti hyökkäysalueelle ja Marchand laukoi kiekon varmasti reppuun.

Katso ottelun parhaat palat:

 

Peliyhtiö Veikkaushuone on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Kanada murskasi Venäjän World Cup välierässä
VIDEO: Sami Vatanen pelasi mikitettynä Pohjois-Amerikan nuoria vastaan

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa