Video: Kanadalaisikonin tunteikas viimeinen ottelu - Kyyneleitä ja suosionosoituksia! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Edmonton Oilersin seuraikoni Ryan Smyth pelasi viime yönä uransa viimeisen NHL-ottelun.

Launtaina tahkottu Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin välinen ottelu oli monelle pelaajalle pelkästään runkosarjan viimeinen ottelu ennen pakollista kesälomaa. Yhdelle Oilers-konkarille tuo ottelu merkitsi kuitenkin huomattavasti enemmän.

38-vuotias Ryan Smyth ilmoitti ennen ottelua, että tämä kausi jäisi hänen uransa viimeiseksi ja seuraikoni pitikin peliä edeltävänä päivänä joukkuetovereilleen koskettavan kiitospuheen. Tunnetta riitti kuitenkin myös pelipäivälle, sillä Oilersin kotiyleisö palkitsi sankariaan mittavilla suosionosoituksilla läpi ottelun.

Smyth sai otteluun poikkeuksellisesti kapteenin tittelin, sillä joukkueen virallinen kapteeni Andrew Ference luopui C-kirjaimestaan ottelun alla luovuttaakseen sen Smythille.

– Se oli todella tyylikästä Andrew’lta. Se tapahtui lämmittelyn jälkeen. Valmentaja kertoi avauskentällisen ja tuli luokseni sanomaan: ”haluan että pelaat elämäsi parhaan pelin”. Andrew tuli luokseni ja antoi minulle paidan, jossa oli C, Smyth selvitti pelin jälkeen.

Smyth ehti pelata NHL:ssä peräti 1270 ottelua tehoin 386+456=842. Hän voitti urallaan olympiakultaa, MM-kultaa sekä World Cupin mestaruuden Kanadan paidassa. Mies tunnetaankin Pohjois-Amerikassa nimellä ”Captain Canada”.

Katso Smythin koskettava puhe tästä!

Smyth ehti liikuttua kyyneliin jo pelin aikana…

Ja katso ottelun loppuhetket tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut