Kanadalta uskomaton nousu olympiakultaan! | Sotshi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Kanadan naisten kiekkomaajoukkue oli kolme ja puoli minuuttia ennen finaalin loppusummeria häviöllä lukemin 2-0. Ottelun loputtua joukkue juhli silti olympiakultaa.

Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkue teki todellisen Hollywood-nousun olympiafinaalissa USA:ta vastaan. Jenkit johti ottelua 2-0 vielä noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Meggan Dugganin ja Alex Carpenterin maaleilla.

Vaahteralehdet eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaikka USA:lla olikin jo toinen käsi kiinni kultamitalissa. Ajassa 56:34 Brianne Jennerin röyhkeä nousu palkittiin onnekkaalla osumalla, kun hyökkääjän laukoma kiekko kimposi verkon perille jenkkipakin jalan kautta.

Lopussa Kanada haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Suuria sydämentykytyksiä kanadalaisille aiheutti jenkkipelaajan omalta alueelta laukoma kiekko, joka lipui hitaasti kohti Kanadan tyhjää maalia. Lopulta kiekko kilahti kuitenkin tolpaan ja Kanadan loppukiri sai jatkua.

Ja lopulta se vimmatusti haettu tasoitus napsahti tulostaululle. Marie-Philip Poulin sai kiekon maalin edustalle ja siirsi pelivälineen lopulta ohi USA-vahti Jessie Vetterin. Pelikellossa oli aikaa jäljellä vain 55 sekuntia.

Jatkoajan alussa Yhdysvalloilla oli loistava paikka ratkaista ottelu, mutta Kanadan maalilla torjunut Shannon Szabados venyi upeaan hanskatorjuntaan.

Molemmille joukkueille vihellettiin perättäiset jäähyt, ja kun Haley Wickenheiser karkasi tasavajaalla läpiajoon, oli USA:n pakko rikkoa. Rangaistuslaukausta Kanada ei saanut purnauksesta huolimatta, mutta ylivoimaa joukkue pääsi pyörittämään.

Ja tulosta tuli. Kanadan suureksi sankariksi nousi tasoitusmaalistakin vastannut Poulin ja vaahteralehtien juhlat saivat alkaa.

Naisten jääkiekon olympiakulta oli Kanadalle jo neljäs peräkkäinen.

Kaiken informaation Sotshin talviolympialaisiin liittyen saat Veikkaussivujen Talviolympialaiset -osiosta! >>>

Kiinnostaako Esa Tikkasen nimikirjoituksella varustettu Edmonton Oilersin pelipaita? Voit voittaa sellaisen täältä! >>>


Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut