Kanadan tennisturnauksille yllätysmestarit!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Kanadan tennisturnauksissa suurimmat mestarisuosikit joutuivat taipumaan.

Tennissirkus on siirtynyt nurmikaudelta takaisin kovien kenttien kiertueelle pelaajien valmistautuessa kauden viimeiseen Grand Slam-turnaukseen, Yhdysvaltojen avoimiin. Ennen kauden viimeistä Grand Slam-turnausta pelataan useampi kovien kenttien kilpailu.

Viime viikolla miehet pelasivat Masters-luokan turnauksen Montrealissa. Naiset pelasivat puolestaan Torontossa.

Montrealissa Wimbledonin mestari kumoon

Miesten Masters-turnauksessa ATP-listan kärkinimi Novak Djokovic joutui taipumaan hurjassa finaalissa skotti Andy Murraylle kolmen erän päätteeksi 4-6, 6-4, 3-6.

Ensimmäisessä erässä ensimmäisenä syötönmurtoon pääsi kiinni Murray, joka mursi Djokovicin toisen syöttövuoron. Skotlantilaisella oli mahdollisuus edetä jo tuplamurrolla kiinni lähes varmaan erävoittoon, mutta serbialainen selvitti seuraavassa syöttövuorossa olleet hankalat tilanteet murtaen itse heti perään. Breikistä ei kuitenkaan ole hyötyä, jos menettää itse jälleen syöttönsä. Erän kymmenennessä pelissä Djokovic selvitti ensimmäisen eräpallon, mutta toista ei erän mennessä Murraylle lukemin 4-6.

Toisessa erässä Djokovic sai erinomaisen alun murtaen heti Murrayn ensimmäisen syöttövuoron. Murray nousi vielä kiinni on-serve -tilanteeseen, mutta menetti heti breikin jälkeen uudelleen oman syöttövuoronsa. Siitä ei enään skotlantilainen noussut, vaan ATP-listan kärkinimelle kirjattiin toinen erä numeroin 6-4.

Kolmannessa erässä Djokovicin ykkössyöttöprosentti tippui huomattavasti alemmaksi verrattuna Murrayn syöttöprosentteihin. Serbialainen menettikin heti toisen erän toisessa pelissä syöttövuoronsa saalistaen vielä myöhemmin Murrayn syöttäessä useita murtopalloja jättäen kuitenkin ne hyödyntämättä. Kolmas erä oli huikea jännitysnäytelmä, sillä Djokovic selvitti ensin monta ottelupalloa, ja hetkeä myöhemmin hän oli murtamassa vastustajansa syöttövuoroa. Murray vei lopulta päätöserän yhden breikin erolla.

Djokovic oli voittanut ennen viime viikkoa Montrealin turnauksen urallaan kolmesti ja hallitsi keskinäisiä otteluja Murrayta vastaan luvuin 19-8. Montrelin kaksinkertainen mestari on hävinnyt serbille kahdeksan viimeistä otteluaan.

Suomen tennistähti Jarkko Nieminen ei ollut mukana Montrealissa lainkaan. Nieminen lopettaa tennisuransa tähän kauteen. Suomalainen osallistuu pääasiassa vielä US Openiin ja Tukholman avoimiin.

Torontossa teinisensaation juhlat

Naisten WTA-turnauksessa Torontossa nähtiin vasta 18-vuotiaan teinisensaation juhlat. Sveitsiläinen Belinda Bencic teki jo semifinaalissa valtavan yllätyksen aiheuttamalla yhdysvaltojen Serena Williamsille kauden toisen tappion, kun 18-vuotias tulevaisuuden supertähti passitti maailmanlistan ykköspelaajan katsomoon erin 3-6, 7-5, 6-4.

Bencic on nuorin Williamsin kukistanut pelaaja sitten Maria Sharapovan, joka kaatoi naistenniksen kirkkaimman tähden 17-vuotiaana vuonna 2004. Sekään ei kuitenkaan vielä riittänyt sveitsiläiselle, vaan finaalissa kaatui Romanian Simona Halep, joskin luovutuksen jälkeen. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiebreakiin edenneitä äärimmäisen tasaisia eriä.

Kolmannnessa erässä Halep pystyi pelaamaan vain kolme ensimmäistä peliä antaen sen jälkeen Bencicille luovutusvoiton.

Bencicin hermostuneisuudesta kertoi se, että hän teki reilussa kahdessa erässä kahdeksan kaksoisvirhettä. Vastaava lukema Halepin kohdalla oli kaksi kaksoisvirhettä. Ykkössyöttöprosentti oli kahden ensimmäisen erän ajan romanialaisen puolella, mutta ykkössyötöillä lähteneistä pisteistä Bencic voitti lähemmäs 60 prosenttia.

Tennismaailma siirtyy tälle viikolle Cincinnatiin, jossa pelataan viimeinen suuri turnaus ennen US Openin käynnistymistä. Vaikka ensi viikollakin pelataan muun muuassa Winston Salemissa, Cincinnatin turnaus on sellainen, jossa huippupelaajat valmistavat itsensä kauden viimeiseen Grand Slam-turnaukseen.

Cincinnatin ensimmäisen kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita ovat Australian Nick Kyrgiosin ja Ranskan Richard Gasquetin välinen kohtaaminen sekä Italian Fabio Fogninin ja Australian Thanasi Kokkinakiksen yhteenotto. Kyrgios on ollut viime aikoina vahvasti mediassa, mutta negatiivisessä mielessä, sillä hän on muun muuassa hävinnyt tahalleen pisteitä, suututtanut vastustajia ja yleisön.

Peliyhtiö Unibet on mukana niin Cincinnatissa kuin US Openissakin. Sivusto tarjoaa Cincinnatissa Djokovicin mestaruudelle kerrointa 2,60. Serbialaisen takana tulevat Murray kertoimella 4,50 ja Sveitsin Roger Federer. Hänen mestaruus palauttaa rahat 6,50-kertaisesti.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!

unibet