NHL-tähden raiskaustapauksessa jälleen uusi käänne!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Yhdysvaltalaistähden raiskaustapauksessa jälleen uusi käänne.

Chicago Blackhawksin yhdysvaltalaishyökkääjä Patrick Kane on ollut viime aikoina runsaasti esillä raiskausepäilyjen takia. Nyt raiskauskohu on saanut jälleen yhden uuden käänteen, sillä syyttävän naisen äiti teki hämmentävän löydön kotioveltaan tiistaina. Lounaalta kotiinsa palannut nainen löysi oveltaan todistusaineiston säilyttämiseen tarkoitetun pussin, joka sisältää sairaalan tekemässä raiskaustestissä käytettyä materiaalia.

Pussin kyljessä olevassa tekstissä lukee väitetyn uhrin nimi, syntymäaika ja juuri hänelle raiskaustestin sairaalassa tehneen hoitajan nimi. Todistusainepussin sisällön sulkeva sinetti oli murrettu. Näin ollen on täysin mahdollista, että pussin sisältämä todistusaineisto on pilalla.

Väitetyn uhrin asianajaja esitteli materiaalia medialle keskiviikkona Buffalon lähellä, jossa väitetty raiskaus elokuussa tapahtui. Paikallinen sairaala on vahvistanut, että kyseessä on heidän käyttämänsä pussit, testit ja laput.

– Tämä asettaa kyseenalaiseksi kaiken tässä tapauksessa esille tuotavan fyysisen todistusaineiston, rikosasianajaja Thomas J. Eaonnau kertoi mediatilaisuudessa Buffalo News -lehden mukaan.

– Haluaako joku viestittää tällä meille, että todistusaineistoa on peukaloitu? Kuka ikinä onkaan tämän tehnyt ja minkä tahansa vuoksi, hänen pitää ilmoittautua.

Hamburgin kaupungin ja paikalliset poliisit ovat vahvistaneet, että NHL-tähden tapauksen tutkinnan aikana tehdyt todisteet ovat heidän hallussaan. Piirikunnan syyttäjä on kertonut, että tapaus tutkitaan perin pohjin.

– Yli 27 vuoden aikana en ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, syyttäjä Frank A. Sedita kommentoi.

Myös Kanen asianajaja ihmettelee tapahtunutta.

– Meillä ei ole mitään syytä vaikuttaa todistusaineistoon. Päinvastoin. Todistusaineisto todistaa, että Patrick on syytön, Kanen asianajaja Paul Cambria sanoi.

– Tämän tapauksen todellista uhria ei ole määritelty vielä. Minun mielestäni asiakkaani on tässä se todellinen uhri.

Raiskaustapaus liikkeelle elokuussa

Koko raiskauskohu lähti käyntiin, kun elokuussa Kanen väitettiin raiskanneen nuoren naisen. Kiekkotähti lähti ravintolasta kotiinsa kahden naisen kanssa, josta toinen teki seuraavana päivänä rikosilmoituksen raiskauksesta. Mahdollisen uhrin kertomaa tukee se, että hänellä oli kehossaan merkkejä seksuaalisesta väkivallasta sekä purentajälkiä olkapäässään.

Paikallinen poliisi on kuulustellut tapahtumasta eri ihmisiä. Listaan mahtuu mukaan myös Buffalon poliisilaitoksella työskentelevä poliisia, joka oli tuona iltana Kanen autonkuljettajana. Piirikunnan syyttäjä pohtii parhaillaan nostaako hän rikossyytteen Kanea vastaan.

Viime aikoina on myös keskusteltu siitä, että ovatko Kane ja väitetty uhri tekemässä rahallista sopimusta, jotta nainen ei tekisi ilmoitusta.

– Minä olen rikosasianajaja. En ole koskaan tehnyt yhtäkään rahallista sopimusta. Olen viimeinen asianajaja koko kaupungissa, joka kannattaa palkata sellaiseen, naisen asianajaja totesi.

Mikäli Kane todetaan syylliseksi, häntä saattaa odottaa jopa 35 vuoden vankeusrangaistus. Vaikka tuomio olisi lyhytkin, tarkoittaisi se sitä, että Kanen ura kokisi kovan kolauksen. Esimerkiksi Kanada saattaisi tällöin estää mieheltä maahantulon.

Kane ollut ongelmissa ennenkin

Kane ei ole ensimmäistä kertaa ongelmissa. Yhdysvaltalainen pidätettiin aikoinaan Buffalossa, koska hänen epäillään hyökänneen taksikuskin kimppuun yhdessä serkkunsa kanssa. Kane kimpaantui taksikuskille, koska vaihtorahoista puuttui 20 senttiä. Taksikuskilla ei ollut tarpeeksi vaihtorahaa, ja hän antoi takaisin 1,20 dollarin sijasta vain yhden dollarin. Kane ja hänen serkkunsa raivostuivat, ottivat rahansa takaisin ja löivät kuskia kasvoihin.

Taksikuski sai hyökkäyksestä haavoja naamaansa. Myös hänen silmälasinsa rikkoontuivat. Kane ja hänen serkkunsa pidätettiin ryöstöstä ja pahoinpitelystä.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstaina neljän ottelun mittainen kierros. Yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista käydään Kouvolassa, jossa yhteen iskevät KooKoo ja Tappara.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa SM-liigaan loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lähteet: Buffalo News, Iltasanomat

Lue myös:
Superjunnut heti vauhdissa NHL-harjoitusotteluissa!
VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?