Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei reagoi Venäjän joukkokäryyn

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 04/07/2016
Jaa tämä...

Venäjän dopingkeskustelu saa jälleen vettä myllyyn.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n mukaan Venäjän alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen joukkokärylle ei ole suunniteilla rangaistusta. Kiekkoliiton saksalainen pääministeri Horst Lichtner ei suostu puhumaan joukkokärystä.

Venäläiset mediat uutisoivat eilisen aikana, että monet Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkueen pelaajat ovat antaneet positiivisen meldoniumnäytteen. Koska positiivinen meldoniumnäyte on annettu, joukkueen valmennusta on vaihdettu ja ilmeisesti Venäjä aikoo lähettää turnaukseen vuonna 1999 syntyneistä kootun maajoukkueen.

– Meidän näkökulmamme mukaan tämä ei ole dopingkäry. Venäjän liitto on tehnyt omia tutkimuksiaan, ja he ovat toimineet meidän näkökulmastamme katsottuna erittäin hienosti ja vastuullisesti, IIHF:lta kerrottiin kertoi IS:lle.

– He ovat tehneet selvityksiä ja valitsevat niiden pohjalta joukkueen. Jos heillä on jotain tietoa tässä vaiheessa, se on heidän asiansa. Me luotamme siihen, että Venäjä saa jalkeille kilpailukykyisen joukkueen alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, pääsihteeri päätti.

Venäjä on ollut viime kuukaudet dopingsotkujen keskellä, josta tunnetuimpana esimerkkinä voidaan käyttää Maria Sharapovan positiivistä dopingkäryä. Hän piti asiasta viime kuussa lehdistötilaisuuden.

Venäjän jatkuvat dopingkäryt eivät ole todennäköisesti positiivistä mainosta heidän MM-kotikisoilleen, joiden olisi tarkoitus käynnistyä jälleen tuttuun tapaan ensi kuussa.

SM-liigassa pudotuspelit jatkuvat jälleen tänään, kun Tampereella yhteen iskevät Tappara ja Kärpät. Ottelusarjan neljäs kohtaaminen pelataan vähintäänkin huippumielenkiintoisista lähtökohdista.

Peliyhtiö Unibet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lähde: IS

Lue myös:
VIDEO: SaiPan tähtipelaaja siirtyy Sveitsiin
VIDEO: Liigan pudotuspelien näyttävimmät suoritukset tähän asti

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa