Kansainvälinen kiekkoliitto ei ole myöntämässä kisoja Suomelle tällä vuosikymmenellä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: JOE KLAMAR/AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 19.5.2015

Jääkiekon MM-kisojen seuraavat kisaisännät vuosille 2019 ja 2020 ovat valittu. Kansainvälinen kiekkoliitto, IIHF on myöntänyt vuodelle 2019 kisaisännyyden Slovakialle ja seuraavalle vuodelle Sveitsille. Kyseisille vuosille muita hakijoita ei ollut.

Slovakia isännöi MM-kiekkoa Bratislavassa ja Kosicessa. Turnaus järjestetään 3.–19. toukokuuta. Otteluareenat ovat samat kuin vuoden 2011 MM-kilpailuissa. Bratislavassa pelataan HC Slovan Bratislavan kotikaukalossa, joka vetää jääkiekko-otteluihin noin 9000 katsojaa. HC Kosicen kotiareenalla mahtuu puolestaan noin 8500 katsojaa.

Sveitsissä pelataan Zürichissä ja Lausannessa, jonne olisi tarkoitus rakentaa uusi areena. Sveitsin edellisistä MM-kilpailuista on aikaa kuusi vuotta, jolloin 2009 pelattiin Bernissä ja Zürichissa.

Slovakian edellisissä kotikilpailuissa mestaruuden vei Suomi. Viime vuonna uransa päättänyt Slovakian kiekkohistorian yksi tärkeimmistä pelaajista, Miroslav Satan on iloinen, että kisat järjestetään jälleen Slovakiassa.

− Tunnelma oli loistava viime kotikisoissa. Ei vain pelaajille, vaan myös kiekkofaneille, joita oli saapunut kaikkialta maailmasta. Tuolloin maassa oli kiekkobuumia, ja saimme esitettyä Slovakiaa koko maailmalle, Satan totesi Kansainvälisen kiekkoliiton uutisessa.

IIHF on myöntänyt näin ollen kisaisännyydet seuraavalle viidelle MM-turnaukselle. Ensi vuonna MM-kisat järjestetään Venäjällä sekä vuoden 2017 kisat Saksalla ja Ranskassa. Vuoden 2018 kisat pelataan puolestaan Tanskassa.

Lähde: IIHF