Kanukkimedia listasi NHL:n parhaat vapaat pelaajat - mukana suomalaisia!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 25.6.2015

Kanadalainen media on laittanut NHL:n parhaimmat vapaat agentit paremmuusjärjestykseen.

Kanadalainen mediajätti TSN on pistänyt parhaat vapaat agentit järjestykseen. 30 pelaajan listalla ensimmäinen paikka meni Minnesota Wildissä viime kaudella kiekkoja torjuneelle Devan Dubnykille. 29-vuotias kanadalaiskassari teki loppukauden vakuuttavilla otteillaan todellisen läpimurtonsa liigan eliittiin, sillä mies oli parhaimmillaan ehdolla jopa sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Listan kakkospaikalta löytyy hieman tuntemattomampi nimi. Kanadalaismedia on nostanut kyseiselle tontille Mike Reillyn. Viime kaudella Minnesotan yliopistossa kiekkoillut 21-vuotias puolustaja on monen NHL-seuran kiikarissa, vaikka mieheltä ei löydykään tässä vaiheessa yhtään NHL-ottelua vyöltään.

Kolmanneksi kovin vapaa agentti on TSN:n mukaan Washingtonin monivuotinen luottopakki Mike Green. 29-vuotias puolustaja kuuluu liigan eliittiin hyökkäyspään taidoiltaan, mutta useat loukkaantumiset ovat laskeneet miehen kurssia viime vuosien aikana.

Neljänneksi korkeimmalle TSN nosti Cody Fransonin ja viidenneksi puolestaan Carl Soderbergin.

Listalta löytyy myös kaksi suomalaista: Antti Niemi ja Karri Rämö.

Niemi toimi vielä viime kaudella San Josen Sharksin ykkösmaalivahtina, mutta vaisumman kauden jälkeen vuoden 2010 Stanley Cup -voittaja jäi ilman jatkosopimusta kalifornialaisseurassa.

Rämö torjui puolestaan Calgaryn Flamesin maalinsuulla kaiken kaikkiaan 34 ottelussa.

Lisäksi TSN:n mukaan suomalaismaalivahdeista Kari Lehtosen ja hänen seuransa Dallas Starsin tiet tulevat eroamaan. Lehtosen kausi oli pettymys. Suomalainen pelasi 65 ottelua ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,3.

Lähde: TSN

Lue myös:
NHL:n jatkoaikasääntö muuttumassa radikaalisti!
VIDEO: NHL-seurat sanasodassa Twitterissä!