Kärpät - Ässät 16.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Joutuuko Ässät saman totuuden eteen Oulussa kuin muutkin seurat?

Kärpät – Ässät, merkki 1, kerroin
Kärpät – Ässät (+1), merkki 1, kerroin

Expektin kertoimet otteluun 1,57 | 4,40 | 4,70

 

 

Sarjataulukossa ykkösenä oleva Kärpät kohtaa Oulussa vieraaksi saapuvan Porin Ässät. Vierasjoukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuudella pelipaikkakunnalla. Tiedossa on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kierros. Kärpät hakee tänään voittoputkiennätystä, sillä viime kaudellahan Ässät voitti juuri neljätoista ottelua putkeen. Kärpistä ei taida olla tässäkään enään mitään uutta sanottavaa, sillä kaikki alkaa olla jo sanottu. Kärpät on nostettu suurimmaksi mestarisuosikiksi ja täysin selkein syin. Kärpät on Lauri Marjamäen alaisuudessa noussut täysin käsittämättömään voittoputkeen, edellisestä tappiosta on aikaa valtavasti ja vielä vähän päälle. Kärpillä voitonnälkää tuntuu erittäin hyvin löytyvän illasta toiseen, joten ei ole tänäänkään varmasti vaarana sitä, että kotijoukkue lähtisi kamppailuun jollain tavalla väärällä asenteella.

Kärppien sekä Ässien tilanne on täysin päinvastainen, sillä Kärpistä onnistujia on löytynyt ja löytyy tällä hetkelläkin laajalta rintamalta monestakin eri kentästä, kun taas Ässiltä onnistujia on vaikeaa löytää. Heti alkuun voidaan todeta se fakta, että Ässien uusi puolustaja Danny Groulx on ollut karmeissa ongelmissa. Ässien puolustus on itseasiassa muutenkin ollut etenkin maajoukkuetauon jälkeen selkeissä ongelmissa. On hyvinkin mahdollista, että tänään Ässien puolustuksessa nähdään muutoksia. Esimerkiksi Valtteri Parikka varmasti odottaa innolla peliaikaa vierasjoukkueen puolustuksessa. Ässien kannalta ikävää on tietenkin myös se, että Tapio Sammalkangas on edelleen sivussa vierasjoukkueen kokoonpanosta. Pelikuntoon Tapio Sammalkangas tulee todennäköisesti pian, mutta Oulun reissu tulee liian nopeasti.

Juhamatti Aaltonen jatkaa ilmeisesti tämän kauden loppuun Kärppien kokoonpanossa ja sehän sopii enemmän kuin hyvin Kärppien kannattajille! Juhamatti Aaltosesta keskusteltiin paljon, että lähteekö kotijoukkueen supertähti ulkomaille, mutta niin vain takatukka jatkaa kotijoukkueen kokoonpanossa. Kärpillä on niin paljon tällä hetkellä laajuutta oikeastaan jokaisella osa-alueella, että Ässien vierasvoitto tuskin tulee kuuloonkaan. Ässien alakerta on ollut maajoukkuetauon jälkeen sen verran epävarma, että lähtökohtaisesti tasoituksellakin Kärpät nousee hienoksi pelikohteeksi. Tällä hetkellä Oulussa vierailevat joukkueet joutuvat jokainen saman totuuden eteen – Oulusta vierasvoiton hankkiminen on lähes mahdottomuus. Jääkiekon Liiga on erittäin tasainen, mutta Kärpät on tällä hetkellä ylitse muiden.

Veikkaussivut | Tuomas