Kärpät - HPK 4.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/04/2014
Jaa tämä...

Kärpät oudosta tilanteesta HPK:n kaatoon.

Kärpät – HPK, merkki 1, kerroin 1,45 Sportingbet
Kärpät – HPK (+1), merkki 1, kerroin 1,82 Betsson

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,45 | 5,00 | 5,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa jatketaan tänään useamman ottelun voimin, Hämeenlinnasta saapuva HPK yrittää jatkaa Oulussa Kärppien yllättävän surkeaa pelivirettä. Kaiken kaikkiaan tästä ottelusta on lupa odotella erittäin mielenkiintoista kohtaamista. Kärpät hävisi eilen Helsingissä HIFK:n vieraana ja nythän oululaisilla on alla kaksi tappiota. Itseasiassa HPK voitti hetki sitten Kärpät jatkojen päätteeksi 4-3 numeroin, joten siinä mielessä kotijoukkueella on jo pientä kriisinpoikasta ilmassa. Se saattaa olla liian voimakkaasti ilmaistu, mutta ehdottomasti Kärpät tarvitsee tänään voiton tai muussa tapauksessa kotijoukkueella saattaa tulla jatkon suhteen ongelmia. Kärpät on tähän mennessä suorastaan dominoinut Liigaa, mutta se ei tarkoita sitä, että kotijoukkue voisi tässä vaiheessa alkaa löysäilemään.

Kärppien pelaaminen joulutauon jälkeen on alkanut muuttumaan yhä tehottomammaksi ja tehottomammaksi. Kärpät on kylläkin edelleen hallinnut kiekollina kamppailuita melkoisen kovalla prosentilla, mutta tulosta kotijoukkue ei ole pystynyt tekemään. Jollain tavalla Kärpät on alkanut olemaan kiekon kanssa turhan huolimaton. Muutaman tappion jälkeen on varsinkaan Kärppien kohdalla turhaa tehdä minkäänlaisia suuria johtopäätöksiä, mutta Lauri Marjamäen ryhmän on saatava takaisin huolellisuutta peliesityksiinsä tai muussa tapauksessa ongelmia on tiedossa lisää. Kärpillä ei missään tapauksessa ole syytä dramaattiisiin muutoksiin, sillä edelleen kotijoukkueen peliesitykset ovat kunnossa – huolellisuuttta nyt vain tekemiseen. Kärppien jokainen neljä ketjua pystyvät ratkaisuihin, joten siinä mielessä Oulussa varmasti odotellaan jo nopeasti paluuta takaisin voittojen pariin.

Molempien joukkueiden maalivahtitilanne on ottelun alla enemmän kuin mielenkiintoinen, sillä saako Tomi Karhunen aloittaa tänään kotijoukkueen maalilla vai onko Liigan kenties kuumin maalivahti, Jussi Rynnäs oululaisten maalilla? Tomi Karhunen pelasi HPK:ta vastaan viimeksi Hämeenlinnassa, joten siinä mielessä hän varmasti haluaa revanssin tuosta ottelusta. Puolestaan HPK:n kohdallahan on hyvinkin mahdollista, että erittäin nuori maalivahti, Timo Niemi olisi tänään vierasjoukkueen aloittava maalivahti. Oli asia miten oli, Kärpät lähtee tähänkin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Kolmatta tappiota oululaiset eivät missään tapauksessa voi putkeen ottaa. Edelleen kotijoukkueen pelaamisessa asiat ovat muuten kohdallaan, mutta huolellisuuden avulla myös maalintekopaikat pystyisi kotijoukkue hyväkseen käyttämään. Kärpillä loukkaantumisia ei ole käytännössä lainkaan, joten siinä mielessä kotijoukkue pääsee tänään jäälle parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Vielä luottoa Kärppiin löytyy – kotivoittoa vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas