Kärpät - JYP 12.3.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 03/12/2013
Jaa tämä...

Oulussa tarjolla tänään: Suora pudotuspelipaikka, pistepörssin voitto, sarjan kakkospaikka jne…

JYP palaa tänään voittojen tiellä, sanokaa mun sanoneen. Betssonin kautta rahaa kiinni Jyväskylän pojille!

JYPin vierasvoittoa pelaat tästä! Uudet asiakkaat kuittaa myös 100€:n bonarin!>>>

Raksilassa kohtaavat SM-liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella Oulun Kärpät ja JYP Jyväskylästä. Kummallakin joukkueella viime ajat ovat menneet hieman mollivoittoisesti.

Kärpillä on vielä teoreettinen mahdollisuus nousta pois sääleistä, mutta vaikea tuo urakka tulee olemaan. Kärpät tarvitsevat kolme pistettä ja apua muilta joukkueilta, jos mielivät päästä vielä kuuden joukkoon. Tätä Hannu Aravirta tuskin korostaa oululaisten kopissa, sillä totuus on, että ainoastaan omaan peliin keskittymällä oululaiset voivat vielä suostaan nousta. Edellisellä kierroksella Kärpät katkaisi Porin Ässien uskomattoman voittoputken, josta varmasti on tullut joukkueelle lisävirtaa. Erityisen panoksen otteluun tuo se, että joukkueen ykköstähti J-P Haatajalla on tänään mahdollista varmistaa pistepörssin voitto. Joukkueen peli on yksinkertaistunut viime aikoina selvästi ja tämän pitäisi sopia playoff-maailmaan erittäin hyvin.

JYP on ajautunut kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen. Jyväskylässä ei kuitenkaan ole syytä niin suureen huoleen kuin tulokset voisivat vihjata. JYPin pelaaminen on ollut kahdessa edellisessä ottelussa Ässiä ja Jokereita vastaan erittäin hyvää ja kummassakin ottelussa paremmalla viimeistelyllä joukkue olisi ottelut voittanut. Esimerkiksi edellisessä ottelussa maalivahdeille kertyneet torjunnat kertovat kaiken oleellisen. JYPin Tuomas Tarkille kertyi ottelun aikana 16 torjuntaa, kun virkaveli Eero Kilpeläinen sai seistä päällään kiekon edessä ottelun aikana 36 kertaa. Joukkueen ongelmiin tehottomuuden lisäksi tällä hetkellä lukeutuu puolustajapula. Sivussa puolustajista ovat Mikko Viitanen, Olli Malmivaara ja Henri Auvinen. Tämä näkyy joukkueen tavaramerkin, tiiviin puolustuksen vuotamisena.

Jos JYP pystyy tahkoamaan samalla intensiteetillä kuin edellisissä matseissa, niin ailahtelevasti pelanneen Kärppälauman pitäisi kaatua.

Veikkaussivut | Oskari