Kärpät - JYP 27.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Tuore European Trophyn mestari matkustaa Kärppien vieraaksi.

Kärpät – JYP, merkki 2, kerroin 4,25 Expekt
Kärpät – JYP ML, merkki 2, kerroin 3,00 Bet365

Expektin kertoimet otteluun 1,65 | 4,20 | 4,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan kierroksen huippuottelussa Oulussa yhteen iskevät Kärpät sekä Jyväskylästä vastaan asettuva JYP. Heti alkuun vielä kerran onnitellaan JYPiä European Trophyn mestaruudesta, sillä sitä kelpaa hehkuttaa tässäkin vaiheessa, vaikka mestaruuden JYP nappasi jo viime sunnuntaina. JYP joutuu nyt pahimpaan mahdolliseen testiin, sillä Kärpät on pelannut itsensä suurimmaksi mestarisuosikiksi. Kärppien voittoputkesta on turhaa jauhaa enään hetkeäkään, sillä samoja asioita ei viitsi kotijoukkueen kohdalla toistella vihjeestä toiseen. Kärpät on Liigassa jokaisessa ottelussa ennakkosuosikin asemassa, mutta joku raja tälle on vedettävä. JYP on kärsinyt loukkaantumisista, mutta vierasjoukkue on kaikki kilpailut mukaanlukien neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. JYP on muutenkin Saksasta palattuaan päässyt lepäämään useamman päivän, joten vierasjoukkueen loukkaantumiset todennäköisesti samalla ovat helpottamaan päin.

Sanoin edellisessä kappaleessa, että ei lähdetä jauhamaan Kärppien voittoputkesta yhtään sen enempää. Tehdään kyllä niin, mutta sanotaan kuitenkin sen verran, että Kärpät on voittanut kotonaan otteluita viime aikoina erittäin pienillä maalimäärillä. Se kertoo siitä, että Kärpät on ehdottomasti horjutettavissa. Jääkiekko on peli, jossa enemmän maaleja tekevä joukkue voittaa, joten siinä mielessä Kärpät on pitänyt oman päänsä puhtaana ja viimeistellyt maaleja vain noin kaksi tai kolme kappaletta ottelua kohden. Esimerkiksi vaikkapa Ässiä vastaan Kärpät viimeisteli voitto-osuman vain kaksi minuuttia ennen loppua. JYP sai varmasti valtavasti itseluottamusta Saksassa pelatussa lopputurnauksessa, joten siinä mielessä vierasjoukkue lähtee täysin realistisesti sanottuna metsästämään Oulusta täyttä pistepottia. JYP piti esimerkiksi European Trophyn suurimman mestarisuosikin, Luleån vain kahdessa tehdyssä maalissa.

JYPin lopullinen kokoonpano on ehdottomasti tarkistettava iltapäivään mennessä, mutta näillä näkymin vierasvoitosta tarjotut kertoimet ovat erittäin tervetulleita valintoja vetokupongille mukaan! JYP on ollut Kärpille aikaisemmilla kerroilla erittäin inhottava vastustaja. Itseasiassa joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat menneet jatkoille saakka eikä se todennäköisesti tänäänkään ole kaukana. JYP jäähyili European Trophyn otteluissa ajoittain liikaa, joten se varmasti on tullut vierasjoukkueelle selväksi, että jatkossa niin ei voi tehdä. Esimerkiksi Luleåta vastaan JYP otti jäähyjä liikaa. Jos jyväskyläläisseura pysyy poissa jäähyiltä, vierasvoittoon ovat kaikki mahdollisuudet olemassa. JYP nostetaan yllätysvalinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas