Kärpät - KalPa 30.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Järjestääkö hienoon vireeseen noussut KalPa mahtavan yllätyksen Oulussa?

Kärpät – KalPa, merkki 2, kerroin
Kärpät – KalPa ML, merkki 2, kerroin
Kärpät – KalPa (+1), merkki 2, kerroin

PAFin kertoimet otteluun 1,36 | 5,50 | 6,60

 

 

Sarjataulukossa sijalla kolmetoista oleva Kuopion KalPa matkustaa hyvin hankalaan paikkaan, sillä kotijoukkueena tällä kertaa toimii Oulun Kärpät. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään yhteensä seitsemän ottelua. Kärpät johtaa Liigaa edelleen ennen toisena olevaa Tapparaa, mutta kerroinasettelu alkaa olemaan jälleen kerran liikaa kotijoukkueen suuntaan. Kärpät on täysin ansaitusti Liigan kärkipaikalla, mutta KalPa on nostanut hurjasti omaa tekemisen tasoaan. KalPa on ensinnäkin kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa ja toisekseen viiteen edelliseen otteluun KalPa on jäänyt pisteittä vain kerran. Kolmeen edelliseen otteluun kuopiolaisille ollaan tehty vain kaksi maalia ja se onkin ehdottomasti kokonaisuudessaan erinomainen suoritus.

Kärpät hävisi viikko sitten kotonaan Ilvekselle 2-5 maalein eikä tällä viikolla oululaisryhmä ole häikäissyt millään tavalla muutenkaan! Kärppien suunta on jollain tapaa hieman heikentynyt, vaikka Ilves -tappion jälkeen kaksi voitto oululaisilla jälleen alla onkin. Kärpäthän on tämän viikon aikana voittanut niin Lahdessa Pelicansin kuin myös Tampereella Tapparan, mutta molemmat ottelut olivat oululaisille erittäin hankalia. Tappara onnistui viime kierroksella tyrehdyttämään erittäin hyvin Kärppien vahvan hyökkäyspelaamisen sekä sitä kautta hallitsemaan kenttätapahtumia oikeastaan muutenkin. Tapparaa vastaan lähinnä oululaisten yksilötaito nousi suureen rooliin vierasjoukkueen kakkoskentän johdolla.

KalPan tulee pystyä tyrehdyttämään parhaansa mukaan Kärppien hurjan hyökkäyspelaamisen, sillä mitä kauemmin KalPa siinä onnistuu, sitä nopeammin kotijoukkueen supertähdet tulevat myös hermostumaan. Esimerkiksi Juhamatti Aaltonen oli Lahdessa ensimmäisen erän aikana lähinnä umpisurkea. KalPalle pelin avaaminen on ollut läpi alkukauden erittäin vaikeaa, mutta tällä hetkellä vierasjoukkue pelaa sentään selkeästi vapautuneemmin kuin ennen tätä ”hurjaa” voittoputkea. Toisaalta Ilves kaatui eilen pitkälti sen takia, että Jukka Voutilainen sekä Sami Kapanen toimivat suunnannäyttäjinä. KalPa tarvitsee etenkin näitä kahta kokenutta pelaajaa jatkossakin, sillä nuoret pelaajat ovat Kuopiossa saaneet jopa liikaa vastuuta. KalPalta ovat tänään sivussa edelleen muutamat merkittävät pelaajat, mutta silti Liiga on niin tasainen, että Kärpät ei vahingossakaan nouse järkeväksi pelikohteeksi. Arttu Ilomäki saapui Kuopioon paikkaamaan vierasjoukkueen sairaslistaa ja itseasiassa Arttu Ilomäki jättikin eilen itsestään erittäin positiivisen kuvan. Liigassa kuuden kertoimet ovat aina ylikertoimia.

Veikkaussivut | Tuomas