Kärpät - Lukko 8.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/08/2014
Jaa tämä...

Lukko matkustaa tv-kamppailussa Kärppien vieraaksi.

Kärpät – Lukko, merkki 1, kerroin 1,60 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 1,60 | 4,45 | 4,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuusi ottelua, Oulussa yhteen iskevät Kärpät sekä Raumaalta vieraaksi saapuva Lukko. Sarjataulukosta Kärpät löytyy luonnollisesti ensimmäiseltä sijalta, kun taas Lukon sijoitus on kahdeksas. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on hieman yli parikymmentä pistettä Kärppien eduksi. Kärpät päätti tappioputkensa edellisellä kierroksella voitolla HPK:sta 2-1 maalein. Kärppien kakkoskentällisellä on tänään näytönpaikka, sillä muutamassa edellisessä ottelussa varsinkin Ben Maxwell on ollut umpisurkea. Kärpille viime ajat ovat siispä olleet todella vaikeita, mutta siitä huolimatta kotijoukkue on suurin suosikki runkosarjan mestaruuden voittamaan. Viisi edellistä kotiotteluahan ovat Kärpille tuottaneet yhtä monta voittoa, joten siinä mielessä kotonaan Kärpät on kulkenut voitosta voittoon. Kärppiä vastaan maalinteko Oulussa on ollut todella vaikeaa joukkueelle kuin joukkueelle. Esimerkiksi viime aikoina yhdenkin maalin tekeminen Kärppien verkkoon on Raksilassa ollut suuren työn ja tuskan takana.

Lukko on viime aikoina ollut surkeassa pelivireessä. Edellisellä kierroksella Ässät murskasi Lukon Porissa 6-3 maalein. Kahteen edelliseen otteluun Lukolle ollaan täysin käsittämättömästi viimeistelty kahdeksan maalia. Lukon pelissä on ollut viime aikoina paljon hyviä asioita, mutta toteutus on jäänyt kauaksi toivotusta tasosta. Neljä edellistä vierasotteluahan ovat Lukolle tuottaneet ainoastaan yhden voiton. Lukon maalivahtipeli on ollut viime otteluissa todella huonolla tasolla. Varsinkin Ässiä vastaan Ryan Zapolski epäonnistui raumaalaisten maalilla pahasti. Toisaalta yksi selkeä selitys saattaa mahdollisesti olla siinä, että vierasjoukkueella loukkaantumisia riittää. Ilkka Mikkola sekä Petteri Nummelin ovat viime otteluissa olleet jälleen Lukon käytettävissä, mutta siitä huolimattahan vierasjoukkueelta sivussa ovat Joni Nikko, Oskari Setänen, Jerry Ahtola, Teemu Nurmi sekä Otto Honkaheimo.

Kärpille olisi äärimmäisen tärkeää saada ennen kaikkea ehjä ottelu tästä illasta alleen, sillä moneen edelliseen otteluun sellaista ei Kärppien kohdalla olla nähty. Kärppien kannalta hyvä asia on se, että loukkaantumisia käytännössä kotijoukkueella ei ole, jos Ari Vallin pystyy tänään kotijoukkueen vahvuudessa pelaamaan. Ari Vallin jätti edellisen ottelun kesken, mutta hän on todennäköisesti tänään kuitenkin kotijoukkueen käytettävissä. Edelleen Kärppiin löytyy luottoa, sillä muutaman ottelun perusteella ei oululaisten kohdalla kannata johtopäätöksiä alkaa tekemään. Kärpillähän ei ole missään tapauksessa varaa alkaa laskemaan tekemisen tasoaan tai leijumaan millään tavalla, koska muussa tapauksessa korttitalo saattaa romahtaa vielä täydellisesti. Kärpät on joukkueena ollut Lukolle todella vaikea vastustaja, joten siinä mielessä henkistä yliotetta oululaisilta varmasti löytyy. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta neljästi voitto on mennyt oululaisten eduksi. Kärpät poimitaan vetokupongille näin ollen mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas