Kärpät - SaiPa 28.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Joutuuko SaiPa vieraissa Kärppien raatelemaksi?

Kärpät – SaiPa, merkki 2, kerroin 4,70 Unibet
Kärpät – SaiPa ML, merkki 2, kerroin 3,20 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,57 | 4,55 | 4,70 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä ottelua, kierroksen huipputaistelussa Kärpät sekä SaiPa iskevät yhteen. Sarjataulukossa Kärpät on edelleen luonnollisesti ensimmäisenä, mutta lappeenrantalaisvieraat ovat myös hienosti kolmen parhaan joukossa. Kärpät tulee suurella todennäköisyydellä runkosarjan voittamaan, mutta onhan SaiPan pelivire ollut upeaa katsottavaa. Edellisellä kierroksella SaiPa teki selvää jälkeä HPK:sta 3-0 maalein. Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet lappeenrantalaisten kannalta voittoihin 8-1 maalierolla! SaiPa on tällä hetkellä menossa viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa, joten lappeenrantalaisia voidaan pitää tulikuumana joukkueena. Jussi Markkanen on luonnollisesti iso osa SaiPan tekemistä, mutta lappeenrantalaiset ovat osoittaneet, että he eivät ole missään tapauksessa tähtimaalivahtinsa varassa. Andreas Bernard on saanut vastuuta vierasjoukkueen maalilla ja käyttänyt sen edukseen.

Kärpät ei ole ollut millään mittarilla katsottuna samanlaisessa pelivireessä kuin huikeassa voittoputkessaan – vaikkakin kaksi edellistä ottelua ovat tuottaneet kotijoukkueelle yhtä monta voittoa. Edellisellä kierroksella Kärpät voitti HIFK:n 4-2 maalein, mutta kotijoukkueen pelaamisessa on alkanut paistamaan jonkinlainen epätasaisuus. Kärpät on periaatteessa pelannut laadukkaasti myös tappioihin päättyneissä otteluissa, mutta tiukat ottelut eivät ole kääntyneet enään samalla prosentilla kotijoukkueelle. Kymmenen edellistä ottelua ovat varsinaisella peliajalla tuottaneet Kärpille ainoastaan neljä voittoa, joten se kertoo siitä, että kotijoukkueen tekemisestä puutteitakin löytyy. Kärpät lähtee tämän kauden Liigassa suosikkina otteluun kuin otteluun, mutta nyt jos koskaan SaiPalle tarjoutuu mahdollisuus suuren ja pahan oululaisryhmän kaatamiseksi. SaiPahan on täysin ansaitusti selkeä altavastaaja, mutta lappeenrantalaisten tekemisessä on ollut paljon hyviä asioita. SaiPa on laittanut viime otteluissa työhaalarit takaisin päälle ja se onkin tuottanut hedelmää. SaiPan kapea materiaali ei kestä loukkaantumisia, joten onkin hyvä asia, että vierasjoukkueen pahat loukkaantumisongelmat ovat historiaa.

Kärppien sekä SaiPan välisessä kohtaamisessa panokset saattavat olla hieman normaalia suuremmat, sillä on mahdollista, että tässä kamppailussa haetaan jo hieman asetelmia pudotuspelejä ajatellen. Kärppien sekä SaiPan kaudet ovat tähän mennessä sujuneet onnellisten tähtien alla, joten Kärpät sekä lappeenrantalaiset saattavat hyvinkin kohdata pudotuspeleissä. Tiedossa onkin näin ollen mielenkiintoinen kohtaaminen. Periaatteessa historialla ei ole minkäänlaista merkitystä, mutta SaiPahan on ollut joukkueena Kärpille vaikea vastustaja. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Lappeenrannassa Kärppien voittoon, mutta muuten lappeenrantalaiset ovat kovalla prosentilla voittoja napanneet. Kärpillä on ollut muutenkin viime otteluissa hieman ongelmia flunssa-aallon kanssa, joten kotijoukkueen lopullinen kokoonpano on tarkistettava ennen pelipäätöksen tekemistä. SaiPalle tarjotut kertoimet nousevat näillä tiedoilla hienoiksi yllätysvalinnoiksi.

Veikkaussivut | Tuomas