VIDEO: Suomalainen veteraanipuolustaja suunnittelee paluuta NHL-kaukaloon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

32 – vuotias suomalaispuolustaja Joni Pitkänen suunnittelee paluuta NHL-jäille pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Oululainen puolustaja järkäle Joni Pitkänen suunnittelee Pohjois-Amerikasta kantautuvien tietojen mukaan paluuta NHL-kentille. Leijonistakin tuttu mies loukkaantui kaudella 2012 – 13. Hän on ollut poissa pelikentiltä peräti kaksi ja puolivuotta, mutta nyt näyttäisi olevan comebackin aika. Uutinen oli yksi Hockey Night Canadan lauantai-illan pääuutisista. Ohjelman reportterin Damien Coxin mukaan Pitkänen olisi valmis yrittämään paluuta peliin ensi vuonna. Ohjelma tiesi myös kertoa, että Pitkäsen paluun ensiaskeleet olisi tarkoitus ottaa vielä tämän kuun lopussa pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa.

Veteraanipuolustaja on pelannut urallaan kymmenen kautta maailman kovimmassa kiekkoliigassa Philadelphia Flyersin, Edmonton Oilersin ja Carolina Hurricanesin paidassa. Tällä hetkellä mies on vapaa agentti, koska hänen sopimuksensa umpeutui Hurricanesin kanssa kauden 2013–14 päätteeksi miehen ollessa vielä sairastuvalla. Mikäli suunniteltu paluu todella toteutuu, niin Pitkäsellä on mahdollisuus neuvotella minkä tahansa seuran kanssa uudesta pelipaikasta.

Loukkaantuminen

Joni Pitkänen loukkaantui huhtikuussa 2013 ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Hän kamppaili pitkästä kiekosta yhdessä Capitalsin Troy Brouwerin kanssa. Pitkänen kuitenkin menetti tilanteessa tasapainonsa ja törmäsi päätylaitaan kovalla vauhdilla. Törmäyksen seurauksena mieheltä murtui jalasta kantaluu, ja hänet kannettiin paareilla ulos kentältä. Alkuperäinen toipumisennuste oli vain 3 kuukautta, mutta vamma on osoittautunut paljon oletettua vakavammaksi ja sitkeämmäksi. Tapauksen seurauksena NHL päätti muuttaa pitkäkiekkosääntöä, jottei vastaavia loukkaantumisia enää tapahtuisi.

Ohessa vielä video tilanteesta, joka oli lopettaa Pitkäsen uran:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.

Lue myös:

VIDEO: Philadelphia Flyers muisti Kimmo Timosta upealla tavalla!
VIDEO: Daniel Sprong teki hollantilaista jääkiekkohistoriaa!