Kausiennakko: Lyonin peleissä tehdään maaleja

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/01/2017
Jaa tämä...

Lyon tuli Ranskan ykkösliigassa, Ligue 1:ssa, viime kaudella neljänneksi. Eroa kolmospaikan Niceen tuli 11 pistettä ja liigan voittaneeseen Monacoon sitten jo 28 pistettä. Nelospaikka tarkoittaa sitä, että Lyon on tällä kaudella suoraan mukana Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

PELAA NYT

Lyonin maaliero viime kaudella oli 77-48, eli selvästi joukkueen heikkous on puolustuksessa. 48 päästettyä maalia oli 12 enemmän kuin kolmospaikan Nicella. 77 tehtyä maalia taas vain kuusi vähemmän kuin miljoonajoukkue PSG:llä. Luulisi, että Lyonin kesän suunnitelmat olisivat olleet selkeät, puolustusta on petrattava, jos seura meinaa taas nousta Ranskan liigan kärkipäähän. Lyonilla on lähimenneisyydessä loistava historia. Seura voitti Ranskan liigan seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 2002-2008.

Lyonin joukkueen pelitaktiikka oli viime kaudella hyvinkin hyökkäyspainotteinen. Laitapuolustajat nousivat mukaan hyökkäyksiin, ja sitä sitten vastustajien oli helppo käyttää hyväksi. Lyonin keskikentällä ei viime kauden kokoonpanossa oikeastaan ollut puolustukselle muuta tukea kuin kokenut Gonalons. Lyon antoi Gonalonsin lähteä kesällä AS Romaan, ja on vielä kovin epävarmaa, että kuinka Lyon pärjää tämän menetyksen kanssa.

Lyon menetti kesälläpaljon muitakin avainpelaajia. Keskikentältä lähtivät vielä Tolisso ja Valbuena. Tolisso vaihtoi Bayern Muncheniin kovalla hinnalla 41.5 miljoonaa euroa. Ranskan maajoukkueessakin usein pelannut Valbuena lähti Fenerbahceen pienellä 1.5 miljoonan korvauksella. Gonalonsin siirron hinta taas oli viisi miljoonaa euroa.

Lyonin kesän suurin kauppa oli viime kauden ykköskärki Alexandre Lacazetten siirtyminen Arsenaliin 53 miljoonalla eurolla.

Lyon ei ole vielä tuhlannut ansaitsemiaan kymmeniä miljoonia, mutta muutamia kauppoja lähteneiden jättämien aukkojen paikkaamiseksi se on kuitenkin tehnyt. Hyökkäyspäähän se on ostanut laituri Bernard Traoren Chelseasta ja keskushyökkääjä Mariano Diazin Real Madridista. Nouseva vasen laitapakki Marcal tuli Guingampista, jossa hän oli tärkeä osa hyökkäyksiä. Marcal oli Guingampin paras maalin syöttäjä seitsemällä syötöllä.

Puolustukseen Lyon hankki toppari Marcelon Besiktasista, ja hänkin on hyökkäysorientoitunut pakki. Marcelo mielellään nousee mukaan hyökkäyksiin ja hänellä on tapana joka kausi muutama maalikin tehdä. Wisla Krakovasssa seitsemäan vuotta sitten Marcelo teki peräti seitsemän maalia.

Harjoitusotteluissa kauden alla Lyon otti ensin kolmea komeaa voittoa, Skotlannin Celtic meni nurin 4-0 ja Hollannin Ajax 2-0. Inter Milanille Lyon hävisi 0-1 ja viimeisimmässä joukkue pelasi Montpellierin kanssa tasan 1-1.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>