Liikuttava tarina – kehitysvammainen tyttö sai kiekkotähden tanssiparikseen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA:  AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 21.5.2015

Ruotsalaislehti Sydsvenskan kertoo tarinaa kehitysvammaisesta tytöstä, Sofie Rutherista, joka saa koulun tanssiaisiin parikseen NHL:ssä ja Ruotsin maajoukkueessa pelanneen Mathis Tjärnqvistin.

Kaikilla osallistujilla Sofie Rutheria lukuunottamatta oli jo tiedossa tanssipari, kunnes Sofien isä, Joakim astui kuvioon mukaan. Hän päätti soittaa vanhalle tutulleen – NHL:ssäkin pelanneelle Tjärnqvistille ja pyysi häntä tyttönsä tanssiaispariksi.

Mathis ei turhia miettinyt, vaan suostui ja kysyikin ensimmäisenä Sofien puvun väriä, jotta hän pystyisi täsmäämään sen.

– Tanssiaisten kokeminen uudelleen on mahtava kokemus. En epäröinyt päätöstä hetkeäkään, kun minua kysyttiin, Tjärnqvist kommentoi Aftonbladetille.

– Sofie on valtavan onnellinen. Hän tuntee Mathiaksen entuudestaan. Meillä on kotona kuva, jossa hän istuu kaksivuotiaana Mathiaksen sylissä, tytön isä kertoi.

– Hän on mukava, kiltti ja suloinen. Tätä hetkeä olen odottanut. Tansseihin menemisestä tulee mahtavaa, onnellinen Sofie iloitsi Sydsvenskan-lehdelle.

Vaikuttaa siltä, että kaikki Sofien toiveet toteutuvat, sillä tanssipari aikoo saapua paikalle avoautolla.

– Kuka tahansa isä olisi tehnyt tämän. Ei tämä minusta ole outoa, Joakim vähättelee panostaan.

Toisin kuin Suomessa, lukion tanssiaiset vietetään Ruotsissa vasta valmistumispäivänä. Kyseistä tapahtumaa pidetään Ruotsissa jopa lukioajan kohokohtana.

Tällä hetkellä Ruotsin SHL:ssä pelaava Tjärnqvist on kiekkopiireissä tuttu kasvo. Ruotsalaispelaaja on edustanut uransa aikana NHL:ssä Dallas Starsia ja Phoenix Coyotesia. Lisäksi Ruotsin maajoukkueen paidassa Tjärnqvist on juhlinut MM-hopeaa keväinä 2003 ja 2004.

Lähde: Sydsvenskan