Keihäsmiehillä hurja kaudenaloitus – Kaksoisvoitto!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 16.5.2015

Suomen keihäsmaajoukkueen luottomiehet Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen avasivat perjantai-iltana kilpailukautensa Qatarin pääkaupungissa Dohassa järjestetyssä Timanttiliigan avauskilpailussa. Tero Pitkämäki kiskaisi itsensä kilpailun voittajaksi kisan viimeisen kierroksen tuloksellaan 88,62m. Antti Ruuskanen sijoittui kilpailussa toiseksi omalla viimeisen kierroksen pommillaan 86,61m. Keihäskilpailun kolmanneksi sijoittui Tsekin Vitezslav Vesely tuloksella 83,67m. Kilpailu oli kaiken kaikkiaan kovatasoinen, kun yhteensä kahdeksan miestä ylitti 80m rajan.

Maailmantilaston kärkikaksikko.

Pitkämäen tulos oli miehen paras sitten vuoden 2013 elokuun, ja tämän vuoden maailman kärkitulos. Pitkämäki totesikin SUL:n tiedotteessa että ”Itseänikin nauratti. Se oli ihan pommi ja täydellinen yllätys itsellenikin, vaikka tiesin, että fysiikka on kunnossa”. Peri suomalaiseen vaatimattomaan tapaan mies totesi myös, ettei hänen taso ole todellakaan vielä 88 metrissä, mutta tärkeintä on päässä terveenä kotiin kilpailun jälkeen. Kaksi vuotta sitten Pitkämäki loukkaantui juuri Dohassa Timanttiliigan avauksessa.

Antti Ruuskanen myönsi että Tero Pitkämäen huippu ”nasautus” ennen pielaveteläisen omaa heittoa auttoi. Tuloksellaan maailmantilaston toiseksi heittänyt Ruuskanen totesi saaneensa heiton loppurytmin toiminaan paremmin Teron suorituksen jälkeen. Pitkämäen tapaan Ruuskasen suurin toive oli selvitä Dohasta kotiin terveenä, ja saada hyvä startti tulevalle kisakaudelle.

Suomen keihäsmiehet ovat molemmat uudelleen tulessa vielä ennen toukokuun loppua. Pitkämäki kilpailee seuraavan kerran Ostravassa 26.5 ja Ruuskanen 31.5 Dessaussa. Seuraava yhteinen kohtaaminen miehillä on edessä kesäkuun alussa Birminghamin Timanttiliigassa.