KHL-kausi käyntiin tänään!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Yksi maailman kovimmista kiekkosarjoista pyörähtää käyntiin tänään.

Maanantaina pelattava SKA Pietarin ja TsSKA Moskovan välinen ottelu aloittaa järjestyksessään kahdeksannen kauden yhdessä maailman kovimmassa kiekkosarjassa, KHL:ssä. Etenkin Moskovassa jännitys tulevaa kautta kohtaan on korkealla, sillä moskovalainen Spartak tekee paluun KHL:ään yhden kauden tauon jälkeen.

KHL:n ongelmiksi ovat muodostuneet talousongelmat ja pelaajien karkaaminen NHL:ään. Vaikka liigan johto vakuuttaakin, että talousvaikeudet ovat voitettavissa, kaudesta on tulossa tulossa haastava.

– Uskon, että taloustilanteesta tulee viime kautta huonompi. Ruplan kurssi on heikko. Lisäksi monet joukkueet saavat rahoituksensa suoraan valtion budjetista tai valtionyhtiöiltä, ja niillä on varmasti nyt vähemmän varoja käytettävissään, kertoo Spartak Moskovan kannattajaksi tunnustautuva mies.

Jo viime kaudella moni seura kärsi suurista talousvaikeuksista. Esimerkiksi Slovan Bratislava ja Medvescak Zagreb taistelivat palkanmaksuongelmien kanssa. KHL:n presidentti Dmitri Tšernyšenko myönsi talousongelmat, mutta vakuuttaa niiden olevan voitettavissa ja palkkarästien jäävän historiaan.

– Autamme velkajärjestelyissä niitä kolmea joukkuetta, joilla on vielä maksamattomia palkkoja pelaajilleen. Ongelmia on, sillä taloustilanne ei ole helppo, Tšernyšenko sanoi perjantaina tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

Riittääkö KHL:n vetovoima?

Toinen merkittävä kysymys on KHL:n vetovoima verrattuna maailman kovimpaan kiekkoliigaan, NHL:ään. Kirkkaimmat nimet eivät ole suinkaan ainoita, jotka matkustavat pelaamaan NHL:ään, vaan sen lisäksi nuoret, lahjakkaat venäläispelaajat pyrkivät Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

– Tämä on meille ongelma, mutta oma mielipiteeni on, että johtajien ja valmentajien pitäisi rohkeammin antaa nuorille pelaajille paikka joukkueessa, valmentajalegenda Vladimir Jurzinov sanoi.

KHL:n runkosarja käynnistyy aiemmin kuin koskaan aikaisemmin. Liigan sarjajärjestelmään tehtiin tulevaksi kaudeksi pieniä muutoksia. Tänä talvena kukin joukkue kohtaa kaikki muut vähintään kertaalleen kotona ja vieraissa. Ainoana suomalaisjoukkueena Venäjällä pelaavalle Jokereille se tarkoittaa ensimmäisiä vierasmatkoja kaukaisiin Vladivostokiin ja Habarovskiin.

– Tänä vuonna on siinä mielessä hyvä, että kaikki pelaavat kaikkia vastaan ja meillä on todella kovat vastustajat. Pelaamme vielä ihan huippujoukkueita vastaan useimmin. Keväälle antaa hyvän pohjan, kun vastassa on kovempia ryhmiä kuin viime vuonna, Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund jutteli.

Runkosarja päättyy 18. helmikuuta. Joukkueet on jaettu kahteen konferenssiin ja neljään divisioonaan. Joukkuemuutoksia tapahtui lopulta vain yksi Spartak Moskovan tehdessä paluun. Seura ottaa Atlant Mytishtshin paikan. Kummankin konferenssin kahdeksan parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Tuolloin kamppailuita pelataan joka toinen päivä.

SKA Pietari lähtee kauteen hallitsevana mestarina.

KHL:n lisäksi jääkiekon ystäville tarjotaan huippujääkiekkoa CHL:n merkeissä. Eurooppalaisessa huippusarjassa suomalaisista joukkueista mukana on muun muuassa Tappara ja Kärpät Peliyhtiö Unibet lähettää CHL:n otteluita ilmaiseksi livestream-palvelussaan.

Lue myös:
Tapparan ja Pasi Puistolan tiet eroavat!
SM-liigan nousijalla karmea harjoituskausi: pelkkiä tappioita karmealla maalierolla!