KHL jälleen laajenee - ensi kaudella mukaan joukkue Pekingistä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Kiinan pääkaupungissa pelataan tulevaisuudessa huippujääkiekkoa.

Kiinan pääkaupunki Peking on ilmoittautumassa mukaan jääkiekon KHL-sirkukseen. Vuoden 2022 talviolympialaisiin valmistautuva suurkaupunki saa ensi kaudelle oman KHL-joukkueensa.

KHL:n johtoryhmään kuuluva Roman Rotenberg kertoi maanantaina, että vielä toistaiseksi nimeämätön joukkue aloittaa pelinsä kuluvan kauden jälkeen. Rotenberg vaikuttaa myös Jokereiden taustalla.

Pekingin KHL-joukkue tulee saamaan rahoituksen Kiinan lisäksi Venäjältä, jossa suurin osa KHL-joukkueista pelaa. Kiinan hallitus on myös tukemassa hanketta, jolla pyritään kasvattamaan jääkiekon suosiota ennen omia talvikisoja.

Jäähallissa, jossa toistaiseksi nimeämätön joukkue tulee pelaamaan, jakaa pelipaikan Peking Ducks -nimisen koripallojoukkueen kanssa. Hallissa pelattiin myös vuoden 2008 olympialaisten koripallo-otteluita.

Ensi kaudella KHL:ään joukkue myös Tallinnasta?

KHL-kaukalot laajenevat Pekingiin, mutta myös Tallinnassa pelataan lähitulevaisuutena huippujääkiekkoa. Veikkaussivut uutisoi marraskuussa, että KH Ilves on pyrkimässä KHL-kaukaloihin jo ensi kaudella.

Tallinnalaisseuraan ei kuulunut marraskuussa vielä pelaajia, mutta seuran onkin pitkän tähtäimen tavoitteena on kasvattaa virolaisnuorten ja lasten kiinnostusta jääkiekkoiluun, jotta edustusjoukkueeseen voitaisiin kiinnittää useampia virolaisia pelaajia.

KH Ilveksen budjetista ei ole kerrottu juurikaan tietoja, mutta KHL-hanketta hanketta tukevat myös Viron jääkiekkoliitto, olympiakomitea sekä Tallinnan kaupunki, jonka omistuksessa on hiljattain valmistunut Tondiraban jäähalli. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

KHL:ssä pelaa tällä kaudella 28 joukkuetta, joista 22 on kotoisin Venäjältä.

Seuraavan kerran SM-liigaa pelataan tänään. Tiistain kierroksen yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista pelataan, kun Pelicans matkustaa JYPin vieraaksi. Lue ottelusta vihje tästä.

Peliyhtiö Nordicbet tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin myös livevedonkin puolella.

Lähteet: AP, Yle

Lue myös:
Helsingistä Ouluun – Liigan Perhepäivät kiertävät kaikki kiekkokaupungit
NHL-blogi: Huijattiinko Kanelle syöttöpiste?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa