VIDEO: KHL:n pudotuspelit käynnistyvät tänään

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Jokerit aloittaa pudotuspeliurakan kotiyleisön edessä.

Sunnuntaina käynnistyvät jääkiekon KHL:n pudotuspelikamppailut. Runkosarjan voittanut TsSKA Moskova lähti ennen kauden alkua taistoon suurimpana ennakkosuosikkina, ja moskovalaisten lisäksi myös SKA Pietari on nostettu yhdeksi suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Jokerit aloittaa pudotuspelit Torpedoa vastaan. Vierasjoukkue on ollut Jokereille sopiva vastustaja, eikä se millään tavalla lukeudu myöskään huippuryhmiin.

Jokereilla kuin Torpedolla on ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa. Oman mausteensa taistoon tuo lisäksi myös se, että vierasjoukkue ei ole tyypillinen venäläinen seura. Jokereiden avausvastustaja perustaa peliään aktiivisuuteen ja fyysisyyteen.

Torpedon vaarallisin ase löytyy ylivoimapelaamisesta. Tammikuun kohtaamisessa vierasjoukkuehan teki viidestä maalistaan vaatimattomasti neljä ylivoimalla.

Miten käy SKA Pietarin?

Vaikka Jokereiden urakkaa seurataan suurella mielenkiinnolla, Lokomotiv Jaroslavlin ja SKA Pietarin välienselvittely on äärimmäisen mielenkiintoinen ja hieno taistelupari. KHL:n tiiveintä viisikkopeliä pelaava kotijoukkue kohtaa seuran täynnä yksilötaitoa ja supertähtiä.

Lokomotiv Jaroslavl ei voi kilpailla SKA Pietarin kanssa siitä, että kummalla seuralla on enemmän yksilötaitoa, mutta kotijoukkueen tiiveys, loistava viisikkopelaaminen ja kurinalaisuus tulevat tekemään pietarilaisten pudotuspelien alusta todella vaikean.

SKA Pietarin runkosarja päättyi todella heikosti, sillä neljä edellistä kamppailua ovat tuottaneet vierasjoukkueelle peräti kolme tappiota. Samassa ajassa Lokomotiv Jaroslavl kulki jälleen käytännössä voitosta voittoon.

Playoffseihin mielenkiintoinen uudistus

KHL ottaa playoffseissa käyttöön NHL:stä tutun uudistuksen, jossa valmentaja voi haastaa tiettyjen kriteerien puitteissa syntyneen tai hylätyn maalin.

Jos valmentajan haaste todetaan epäonnistuneeksi, kyseinen seura menettää aikalisänsä. Jos haaste todetaan puolestaan päteväksi, joukkue saa pitää aikalisänsä. Seura voi tehdä haasteen kamppailussa vain yhden kerran.

Pudotuspeleissä säännöt ovat muuten samat kuin runkosarjassa. Oikeastaan vain jatkoajat ja voittomaalikilpailut jäävät pois. Mikäli ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 20 minuutin jatkoeriä ratkaisuun saakka.

Katso huippuhetkiä viime kauden viimeisestä ottelusta:

Peliyhtiö Betsson on vahvasti mukana jääkiekkosarjojen otteluissa. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa jääkiekkosarjojen otteluista ja hankkia erinomaisen talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Jaromir Jagr teki NHL-historiaa
VIDEO: Lauantai-illan huumaa – Puljujärvi ja Laine liekeissä

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa