KHL-joukkueen talousongelmat syventyvät - seuran pankkitilit jäädytetty!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Venäläisseuran taloustilanne on kokenut jälleen yhden käänteen.

Uutistoimisto Ria Novosti kertoi aikaisemmin tiistaina, että jääkiekkoseura HK Sotshin pankkitilit on jäädytetty. Se tarkoittaa, että venäläisseura ei pysty käyttämään pankkiliikennettä laskujensa ja pelaajapalkkojensa maksamiseen.

HK Sotshi on suomalaisille varsin tuttu seura, sillä siellä pelaavat suomalaisista puolustaja Janne Jalasvaara ja hyökkääjä Max Wärn.

KHL-seuran talousongelmat ovat olleet jo pitkään tiedossa. Hyvänä esimerkkinä pelaajien palkat ovat olleet pääasiassa kahdesta neljään kuukautta myöhässä. Pelaajat saivat vasta muutama päivä sitten kesäkuun palkat.

Tilien jäädyttäminen tarjoittaa, että se pysäyttää koko seuran maksuliikenteen täysin. Kaikki seuralle tulevat varat ohjataan lähteen tietojen mukaan automaattisesti eläkerahastoon, jolle venäläisseura on velkaa noin 30 miljoonaa ruplaa. Euroissa summa on lähes 430 000 euroa.

Löytyykö apu Krasnodarin kuvernööristä tai Venäjän presidentistä?

HK Sotshi on ottanut useasti yhteyttä Venjamin Kondratjeviin, joka toimii Krasnodarin alueen kuvernöörinä. Kyseinen mies on samalla myös HK Sotshin puheenjohtaja. Hän on pyytänyt joukkueelle lisärahoitusta. Toistaiseksi pyynnöt ovat olleet tuloksettomia.

Mikäli Kondtrajev ei pysty hankkimaan lisärahoitusta, viimeisenä keinona taloutensa pelastamiseksi seura suunnittelee kirjoittavansa avoimen kirjeen Venäjän presidentille Vladimir Putinille, jonka aloitteesta Sotshi sai oman KHL-joukkueen kaupungissa helmikuussa 2014 pidettyjen talviolympiakisojen jälkeen.

HK Sotshin päävalmentajana toimii tällä kaudella Vyacheslav Butsayev, joka on pelannut aikoinaan myös NHL-kaukaloissa.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltasanomat.

KHL-kaukaloissa pelataan tiistaina neljän ottelun mittainen kattaus. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Helsinkiin, jossa yhteen iskevät Jokerit ja Avtomobilist. Myös HK Sotshi nähdään tänään kaukalossa, kun he pelaavat vierasottelun Neftehimikin vieraaksi.

SM-liigassa pelataan puolestaan kolme ottelua. Jyväskylässä yhteen iskevät JYP ja TPS. Lue ottelusta vihje tästä. Lappeenrannassa kohtaavat puolestaan SaiPa ja Tappara. Vihjeen ottelusta näet tästä. Lisäksi Tampereella pisteistä taistelevat Ilves ja Ässät.

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.

Lähteet: Ria Novosti, Iltasanomat

Lue myös:
VIDEO: NHL:n jatkoaikauudistus on osoittautunut viihdyttäväksi ratkaisuksi!
NHL-blogi: Raanta loisti taas!